TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

14:31

TVOJA I GOTOVO

LORENA

14:24

KAD JE POSLA CA

KLAPA RISPET

14:20

TILA SAN SE OSTAVITI PISME

KATICA MARINOVIC I TEDI SPALATO

14:17

LEPO MI JE

TANJA ZAGAR

14:11

KAD POGLEDAS ME PREKO RAMENA

ZDRAVKO COLIC

14:08

LJUBAV CE PROMINITI SVE (TRIBAM TE)

KLAPA BONACA & OLIVER DRAGOJEVIC

13:57

VOLIM OSMIJEH TVOJ

TOSE PROESKI & ANTONIJA SOLA

13:53

DA SE NADJEMO NA POLA PUTA

NEDA UKRADEN

13:50

MAKSIMALNO

JOLE

13:43

VSE ZARADI NJE 2025

MIRAN RUDAN INDESIGN

23. 01. 2025 09:00 | A.S.

Ajda na Obali jedla zlato pico

Oddaja Kralj svoje kuhinje gostovala v gostilni Gušt

Sestavine, iz katerih je nastal okusen krožnik. Foto: Petra Hlebš

Ajda je v oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko spremljate vsak ponedeljek na Aktual TV ob 18.00 in na TV Veseljak Golica ob 20.00, šla na Obalo, v Izolo, v gostilnico Gušt. Tam jo je sprejel kuharski mojster Darko Čolič. Skupaj sta ustvarila krožnik z gamberi in fuži. Mojster Darko je bil navdušen nad Ajdino pomočjo. Darko pa je Ajdo presenetil še s posebno, zlato pico, z zlatimi lističi, obloženo s posebnim španskim pršutom in kaviarjem.

Posnetek zaslona 2025-01-22 123942.png
Takole slastno je bila videti zlata pica.
Posnetek zaslona

Skriti gost na večerji je bil glasbenik Peter Vode, ki je štiri leta študiral jazz petje in pisanje besedil za pesmi v Ameriki. Povedal je, da je slovenska hrana absolutno boljša, pa tudi naše punce so lepše.

Posnetek zaslona 2025-01-22 124049.png
Skriti gost je bil zgovorni glasbenik Peter Vode.
posnetek zaslona

Ajda pa je oddajo doživela takole: »Končno smo v  oddaji dočakali tudi obisk nase lepe slovenske obale. Njihova kulinarika se tesno prepleta z istrsko in italijansko kuhinjo, ki sta absolutno eni mojih najljubših. Tokrat sem res uživala v vsakem grižljaju. Celotno ekipo je prevzel primorska sproščenost in ležernost.

Posnetek zaslona 2025-01-22 123911.png
Fuži z gamberi so bili zares izvrstni.
posnetek zaslona

Snemanje si bomo zagotovo vsi zapomnili tudi po močni burji, ki nam je nagajala pri snemanju zunanjih kadrov. Vesela sem, da smo v tokratni oddaji pokazali, kako se lahko tudi tako preprosto in popularizirano jed, kot je pica, s pravimi sestavinami, povzdigne na čisto novo raven.« 

Kralj svoje kuhinje
Na Obali je Ajdo prijazno sprejel kuharski mojster Darko.
posnetek zaslona

Recept:

Za 2 osebi

160 g testenin fuži

8 velikih gamberov

2 žlici oljčnega olja

1/4 čebule

1 strok česna

3 dl jušne osnove iz lupin gamberov

4 sušeni paradižniki, v olju

Posnetek zaslona 2025-01-22 123851.png
Ajda se je spet izkazala za dobro pomočnico.
posnetek zaslona

½ bučke

1 žlička masla

ščepec soli

ščepec popra

1 žlica pinjol

Posnetek zaslona 2025-01-22 123430.png
Gostilnica Gušt se nahaja v Izoli.
posnetek zaslona

Fotogalerija