TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

18:19

SVOJU ZVIZDU SLIDIN

KLAPA KUMPANJI

18:15

OD ILOKA DO LONDONA

MALIGANI

18:12

LJETO DVAPUT GODISNJE

FRAN

18:08

ZAME ZAKANTAJ

TANJA ZAGAR

18:05

NA BACVAMA VINA

DAVOR RADOLFI & RITMO LOCO

18:02

VECERAS JE NASA FESTA [HD]

TOMISLAV IVCIC

17:57

MOJE PROLJECE I LJETO

DUSKO LOKIN

17:53

PO TEBI MI DISI LJUBEZEN

MANCA SPIK IN ISAAC PALMA

17:50

ZEMLJA DIDE MOG

MLADEN GRDOVIC FT. KLAPA MUNITA

17:47

NOCIMA DANIMA 2016

MEJASI FT. CRVENA JABUKA

22. 10. 2024 15:10 | A.S.

Dobra hrana, dobra pijača in dobri ljudje

Ajda Mlakar v gosteh pri chefu in lastniku gostilne Brioni

Ajda je prinesla Tomažu zanimive sestavine za jesenski krožnik. Foto: TV Veseljak

Ajda Mlakar je v tretji oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko gledate vsak ponedeljek ob 20.00 na Aktual TV, obiskala chefa in lastnika bistroja in kavarne Brioni, Tomaža Polenca. Prinesla mu je bučo hokaido, račje prsi, mandlje v lističih, maslo in bio pomaranče. Tomaž se zelo rad ukvarja s francosko kuhinjo, zato so mu bile sestavine všeč.

Kralj svoje kuhinje, tretji del 2
Tomaž Polenec in Ajda Mlakar sta ustvarila odličen jesenski krožnik.
VR

Izvedeli smo nekaj trikov za pripravo račjih prsi, pred peko jih je treba malo narezati, in v te reže dati začimbe. Pa dati jih je treba peč v mrzlo ponev, da bodo spustila več maščobe in dobila hrustljavo skorjico. Maščobo, ki odteče pri pečenju, pa spravimo v kozarček, jo damo v hladilnik in uporabimo pri pečenju jajčk na oko, krompirja, lahko pa jo namažemo tudi na kruh.

Kralj svoje kuhinje, tretji del
Ajda Mlakar se je tokrat odpravila v kranjske Brione.
TV Veseljak

Za aranžiranje krožnikov moraš imeti malo umetniške žilice, je povedal Tomaž. Skriti gost, ki ga je v svojo gostilno povabil chef, je bil Tilen Lotrič, ki je tu opravljal študentsko delo. Seveda se mu je med delom pripetilo tudi nekaj nerodnosti, a so vse pozabljene. Tilen je zelo užival v krožniku in pohvalil vse prepletajoče okuse. Tilen je velik sladkosned, najrajši v tem lokalu pohrusta Pavlovo tortico, v študentskih časih je ob petkih obvezno pripeljal sošolce, da so se sladkali. 

Posnetek zaslona 2024-10-18 085210.jpg
Pridružil se jima je Tilen Lotrič, ki je kot študent delal v Brionih.
TV Veseljak

Na koncu so družno ugotovili, da je potrebno živeti z dobro hrano, dobro pijačo in dobrimi ljudmi.

Nakupovalni seznam:

Buča hokaido

Maslo

Račje prsi

Bio pomaranče

Mandlji v lističih

Posnetek zaslona 2024-10-18 085915.jpg
Račje prsi v omaki iz buč hokaido.
TV Veseljak

Sestavine:

Za bučno kremo:

5 žlic masla

3 žlice oljčnega olja

5 šalotk

1 buča hokaido

sok 2 bio pomaranč

1 lovorov list

1 vejica rožmarina

sol

Za račje prsi:

3 kosi račjih prsi

3 zvezdni janeži

2 palčki cimeta

8 nageljnovih žbic

8 zrn črnega popra

6 zrn kajenskega popra

sol

Posnetek zaslona 2024-10-18 085306.jpg
Tilen Lotrič obožuje sladice, v Brionih Pavlovo torto.
VR

Za omako:

2 šalotki

1 žlica masla

sol

3 žlice pomarančnega likerja

sok 2 pomaranč

Za belgijski radič:

2 glavici belgijskega radiča

2 žlici oljčnega olja

Za pomarančno sol:

3 žlice solnega cveta

lupinica 2 bio pomaranč