TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

9:12

MILA

KVATROPIRCI

9:09

LJUBAV JE ZNALA

KLAPA SUFIT

9:06

NEK TECE VINO

DAVOR BORNO

8:57

U LJUBAV VJERE NEMAM

GIBONNI & OLIVER DRAGOJEVIC

8:54

LEDENA

TOSE PROESKI

8:49

DOLAZIM

SEERGEJ CETKOVIC

18. 10. 2024 16:23 | A.S.

Kaj dela mojstrica kuhanja Danica z valjarjem?

Ajda obiskala gostišče Marin - Miler na Koroškem - recept za srnje zrezke v omaki in skutne štruklje

Kaj je Ajda prinesla iz trgovine? Foto: VR

V drugi oddaji Kralj svoje kuhinje se je Ajda Mlakar odpravila na Koroško, v Šentanel, kjer kraljuje gostišče Marin – Miler s prelepim razgledom. Kuharska mojstrica je Danica, ki se je takoj lotila dobrot, ki jih je prinesla Ajda. Skupaj sta ustvarili pravo mojstrovino, ki jo je prišel poizkusit tudi znani Korošec Rok Piletič. Rok je tudi družinski prijatelj družine Miler, zato njihove kuharske umetnine dobro pozna. Daničin sin Jurij je v smehu povedal, da zna mama Danica zelo dobro vihteti valjar, a kadar ga vrže od jeze, pa z njim tudi dobro zadene.

Danica in Ajda sta skupaj ustvarili krožnik *Srnji zrezki v omaki in skutni štruklji *.

Takole slasten je bil videti krožnik.
Takole slasten je bil videti krožnik.
Posnetek zaslona

*Za marinado*

1 velika rdeča čebula

2 stroka česna

4 korenčki

½ gomoljne zelene

3 žlice gorčice

1 dl sončničnega olja

2 dl rdečega vina

1 vejica rožmarina

7 brinovih jagod

sol in poper

Danica in Ajda sta malo vinčka tudi poskusili, ni šlo vse v omako. (Ministrstvo za zdravje opozarja,
Danica in Ajda sta malo vinčka tudi poskusili, ni šlo vse v omako. (Ministrstvo za zdravje opozarja, da pitje alkohola škoduje zdravju.)
VR

*Za meso*

700 g srninega stegna

3 žlice sončničnega olja

1 velika žlica masti

1 lovorov list

2 vejici timijana

1 vejica rožmarina

1 vejica šetraja

1 vejica bazilike

1 list stebelne zelene

1 ščep mlete kumine

1 žlica masla

brusnični džem, ko postrežemo

Daničin sin Jurij je razkril družinsko skrivnost. Auč!
Daničin sin Jurij je razkril družinsko skrivnost. Auč!
VR

*Za testo za štruklje*

700 g gladke moke

1 dl sončničnega olja

1 jajce

4-5 dl mlačne vode

sol

Rok Piletič je družinski prijatelj družine Miler. Obožuje njihovo kuhinji, sploh pa sladice.
Rok Piletič je družinski prijatelj družine Miler. Obožuje njihovo kuhinji, sploh pa sladice.
VR

*Za nadev za štruklje*

500 g nepasirane skute

250 g rikote

2 pesti suhega pehtrana

4 jajca

sol

moka za delovno površino

maslo za zabelo

Oddaja Kralj svoje kuhinje je na sporedu vsak ponedeljek ob 20.00, na Aktual TV. Priporočamo! Pripravljeni krožniki so takšni, da se jih lahko lotite tudi doma.

Ministrstvo za zdravje opozarja, da pitje alkohola škoduje zdravju.