Kaj dela mojstrica kuhanja Danica z valjarjem?
Ajda obiskala gostišče Marin - Miler na Koroškem - recept za srnje zrezke v omaki in skutne štruklje
Kaj je Ajda prinesla iz trgovine? Foto: VR
V drugi oddaji Kralj svoje kuhinje se je Ajda Mlakar odpravila na Koroško, v Šentanel, kjer kraljuje gostišče Marin – Miler s prelepim razgledom. Kuharska mojstrica je Danica, ki se je takoj lotila dobrot, ki jih je prinesla Ajda. Skupaj sta ustvarili pravo mojstrovino, ki jo je prišel poizkusit tudi znani Korošec Rok Piletič. Rok je tudi družinski prijatelj družine Miler, zato njihove kuharske umetnine dobro pozna. Daničin sin Jurij je v smehu povedal, da zna mama Danica zelo dobro vihteti valjar, a kadar ga vrže od jeze, pa z njim tudi dobro zadene.
Danica in Ajda sta skupaj ustvarili krožnik *Srnji zrezki v omaki in skutni štruklji *.
*Za marinado*
1 velika rdeča čebula
2 stroka česna
4 korenčki
½ gomoljne zelene
3 žlice gorčice
1 dl sončničnega olja
2 dl rdečega vina
1 vejica rožmarina
7 brinovih jagod
sol in poper
*Za meso*
700 g srninega stegna
3 žlice sončničnega olja
1 velika žlica masti
1 lovorov list
2 vejici timijana
1 vejica rožmarina
1 vejica šetraja
1 vejica bazilike
1 list stebelne zelene
1 ščep mlete kumine
1 žlica masla
brusnični džem, ko postrežemo
*Za testo za štruklje*
700 g gladke moke
1 dl sončničnega olja
1 jajce
4-5 dl mlačne vode
sol
*Za nadev za štruklje*
500 g nepasirane skute
250 g rikote
2 pesti suhega pehtrana
4 jajca
sol
moka za delovno površino
maslo za zabelo
Oddaja Kralj svoje kuhinje je na sporedu vsak ponedeljek ob 20.00, na Aktual TV. Priporočamo! Pripravljeni krožniki so takšni, da se jih lahko lotite tudi doma.
Ministrstvo za zdravje opozarja, da pitje alkohola škoduje zdravju.