TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

16:42

LAKA META

PIRATI

16:38

CE TE KDAJ SPUSTIM IZ ROK

ISAAC PALMA

16:33

NOCAS TE SANJAM MAJKO

4 TENORA

16:28

GDJE SI BILA CIJELU NOC

LATINO

16:25

BIT CE PISME

ZDRAVKO SKENDER

16. 02. 2024 17:58 | PR

Pokal Vitranc in Največji slovenski Après ski: Smučarji in glasbeniki so pripravljeni

Pokal Vitranc predstavlja vrhunec zimske sezone v Kranjski Gori. Tekma svetovnega pokala združi smučarske ase, ljubitelje smučanja ter druge slovenske in svetovne javnosti.

Na dogodku niso manjkali niti predstavniki Aktuala, ki nestrpno pričakujejo Pokal Vitranc in Največji slovenski Après ski. Foto: Sviglo Production

Tudi letos bo Kranjska Gora prizorišče odločilnih tekem v slalomu in veleslalomu v boju za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Celoten program so v sredo predstavili na tradicionalnem VIP-dogodku in veleslalomu zvezd ter na uradni tiskovni konferenci pred Pokalom Vitranc, na kateri so bili prisotni minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, županja Kranjske Gore Henrika Zupan, predstavniki OK Pokala Vitranc in Turizma Kranjska Gora ter Dean Windisch, ki je povedal več o dogodku Največji slovenski Après ski. Na veleslalomski progi so se ob komentarjih aktualovca Klemna Bunderle in Veseljakove Zinke pomerili številni znani obrazi ter glasbeniki, med njimi Vili Resnik, Miki Vlahovič in Matic Leban (Zvita Feltna), ki so v en glas vabili tako na tekmovalni del Pokala Vitranc kot tudi na zabavo v sklopu največjega slovenskega Après ski dogodka.

Tiskovna konferenca (2).jpg
Na tiskovni konferenci so letošnji program razgrnili predstavniki OK Pokala Vitranc in Turizma Kranjska Gora, minister Matjaž Han, kranjskogorska županja Henrika Zupan ter aktualovec Dean Windisch.
Sviglo Production

Apres ski
Dean Windisch je skupaj s Klemnom Bunderlo razprl uradni plakat letošnjega največjega slovenskega Après ski dogodka v Kranjski Gori.
Šviglo production

Pokal Vitranc bo letos potekal 9. in 10. marca. Po sobotnem veleslalomu se bo dogajanje preselilo v središče Kranjske Gore, kjer bo potekala največja slovenska Après ski zabava.

V ženski konkurenci je slavila nekdanja tekmovalka Exatlona Katrin Kostanjšek pred Klaro Lauro Kos in Majo Zagoričnik, v moški kategoriji pa je pred zmagovalcem šova Paradise Hotel Denijem Sebastianom Eferlom in legendo Bojanom Križajem slavil bodoči upokojenec Štefan Hadalin, ki nam je razkril svoje najlepše spomine na kariero. »Zagotovo srebrna medalja s svetovnega prvenstva, vedno pa je bilo lepo tekmovati pred domačimi gledalci.« Spregovoril je tudi o upokojitvi na Pokalu Vitranc. »Upam, da jih bo 9. marca veliko prišlo, saj bo upokojitev spektakularna. Imel bom eno presenečenje, ampak ker bo to pred drugo vožnjo, je zelo mogoče, da tega ne bo v televizijskem prenosu in bo mogoče videti samo v živo,« je bil skrivnosten slovenski smučar.

Bojan Križaj.jpg
Aktualko je izkoristil priložnost za fotografiranje z Bojanom Križajem, ki je na progi pokazal, da še vedno obvlada.
Sviglo Production

Aktualovec Mattias Stojanović
Aktualovec Mattias Stojanović se v smučarski opremi ni najbolje znašel, a kjer je volja je tudi pot.
Sviglo Production

Zmagovalci.jpg
Zmagovalci VIP veleslaloma v družbi Aktualka, ministra Matjaža Hana in Roka Capla, SPIRIT Slovenija.
Sviglo Production

Največji slovenski Après ski

V soboto med vožnjama bodo v ciljni areni za dobro vzdušje poskrbeli člani Ansambla Saša Avsenika, po tekmovanju pa se bo dogajanje preselilo na Trg zmagovalcev v Kranjski Gori, kjer bo potekal največji slovenski Après ski dogodek, kakor povsod po svetu imenujejo zabave po smučanju, na katerih sta doma poskočna glasba in ples. »Ko so nas kontaktirali iz Kranjske Gore, je srce zelo hitro zaigralo, začeli pa smo tudi razmišljati, kaj postaviti v ta zimski dragulj, kaj je tisto, kar lahko svetu pokažemo. Ideja je bila, da naredimo največji slovenski Après ski, ki bo imel res dober kulturno-umetniški program. Koncert lahko naredi vsak, mi pa želimo pripraviti prireditev, na katero bomo ponosni mi in obiskovalci, ki bodo še kakšen dan ostali brez glasu,« je o dogodku povedal Dean Windisch. 

Apres ski

Dean Windisch
Največji slovenski Après ski je uradno predstavil Dean Windisch.
Sviglo Production

Ta bo na sobotni večerni zabavi brez vstopnine nastopil v dveh vlogah – kot voditelj Aktualove Galame in Deejay Tima, ki bosta skupaj z vseslovensko veselico Petkovo pumpo del največje zimske glasbene parade z več kot 15 nastopajočimi. Dogajanje bo ob 16.30 odprla posebna povorka s številčnim Orkestrom harmonikarjev Glasbene šole Bučar, na največjem slovenskem Après ski dogodku pa bodo nastopili priljubljeni slovenski glasbeniki, med njimi Natalija Verboten, Dejan Dogaja, Čuki, SKaTER, Špela Grošelj, Miran Rudan, Boštjan Konečnik in Kingstoni. Glasbene nastope bo na nedeljski pokalni tekmi med obema vožnjama zaključil vedno energični Vili Resnik.

V spodnji galeriji si oglejte še nekaj fotoutrinkov dogajanja iz Kranjske Gore: 

Veseljaki.jpg
Nina Cestnik Pavlič, Poštar Lojz in Veseljakova Zinka so poskrbeli za veliko zabave.
Jure Klobčar

Zinka in Hadalin.jpg
Veseljakova Zinka je pred poslovilno tekmo na letošnjem Pokalu Vitranc dobro izprašala Štefana Hadalina.
Sviglo Production

Vili Resnik.jpg
Vili Resnik se je večkrat podal na veleslalomsko progo.
Sviglo Production

Matic Leban
Matic Leban (Zvita feltna) je redni tekmovalec na VIP veleslalomu.
Jure Klobčar

Štefan Hadalin.jpg
Štefan Hadalin se bo na Pokalu Vitranc tudi uradno upokojil.
Jure Klobčar

Vili Resnik.jpg
Vili Resnik se je odlično znašel med veleslalomskimi zavoji, z nami pa bo tudi med nedeljskim slalomom, 10. marca.
Jure Klobčar

pokal-vitranc
Lado Leskovar je dolgoletni podpornik Pokala Vitranc.
Jure Klobčar

Glasbenik Miki Vlahovič obožuje bele strmine.
Miki Vlahovič je pokazal svoje smučarsko znanje.
Jure Klobčar

Glasbenica Zala Smolnikar se je na dogodku izredno zabavala.
Predstavitve programa pokala Vitranc se je udeležila tudi pevka Zala Smolnikar - ZÁLI.
Jure Klobčar

Glasbenik Samuel Lucas je v prekrasnem vremenu užival s partnerico Petro Grosman.
Samuel Lucas z ženo Petro Grosman
Jure Klobčar