TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

14:56

JEDNA NA 100

DOMENICA

14:53

SAMO TVOJE IME ZNAM

PROVIDENCA IN MARSELL BENZON

14:50

80 E

DALEKA OBALA

14:46

PUSTI MENI MORE

BORIS OSTRIC IN VOKALISTI SALONE

14:42

VUKOVI UMIRU SAMI

BORIS NOVKOVIC & LADO

14:37

SECERU

LUNA

14:33

NORMALA

ANDREA SUSNJARA

14:27

TA VLAK

CUKI

14:23

EVO JE LITO

KLAPA KAMPANEL

14:20

MOJA LIPA DALMATINKA

DARUS DESPOT

15. 11. 2016 13:30 | Radio Aktual

Ekološki mlečni izdelki v slovenskih šolah in vrtcih!

Na Aktualu nas je obiskala Sandra Turnšek, direktorica Mlekarne Krepko, z njo se je pogovarjal Klemen Bunderla.

intervju KREPKO Foto: R.A.

Dolgoletna uspešnost podjetja Mlekarna Krepko je zagotovo plod dobrega dela, je ena najmanjših mlekarn, a zato visoko specializirana.

Gospa Turnšek je v pogovoru s Klemnom Bunderlo spregovorila o tradicionalnem kefirju, ki je na trgu že več kot 20 let in ki s svojo čudežno formulo oprosti še tako velike pregrehe. Če ga namreč zaužijemo zvečer, se zjutraj prebudimo razstrupljeni, vitalni in mladostni.

Prejemnica nagrade Taste of the year 2009 in 2016

Mlekarna Krepko je tudi prejemnica nagrade Taste of the year 2009 in 2016 in tudi prva, ki je v Sloveniji uvedla ekološke mlečne izdelke v šole in vrtce. Njihove izdelke, predvsem Kefir pa lahko uživajo tudi vegani. Namreč kefirjeva zrna iz katerega ga še vedno edini v EU izdelujejo so skupek mikroorganizmov, priprava pa poteka tako, da se kefirjeva zrna položi v mleko. Med procesom fermentacije bakterije in kvasovke iz kefirjevih zrn predelajo osnovne sestavine mleka v biološko večvredne in lažje prebavljive snovi. Zato ga lahko pijejo vegani, vegetarijanci in celo tisti z laktozno intoleranco. Tudi Kajmak Mlekarne Krepko je svojevrsten izdelek. V sebi nosi značilnosti masla in sira, njegov okus pa se lahko kosa s tradicionalnem kot ga poznamo v deželah bivše Jugoslavije. 

Spodaj lahko poslušate intervju.

KREPKO 1

KREPKO 2

KREPKO 3