TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

11:33

ZAME ZAKANTAJ

TANJA ZAGAR

11:28

VISKI

LIDIJA BACIC

11:25

ZA SVE MOJE BIVSE

BEGINI

11:20

TAMBURICA I MANDOLINA

ZLATKO PEJAKOVIC

11:14

OBLJUBIM TI

KVATROPIRCI IN MARKO SKUGOR

11:11

PRODALA ME TI

BORIS NOVKOVIC

11:06

VOLIM I POSTOJIM

PETAR GRASO

10:58

DOBRO DOSLA MI U SJECANJE

BARUNI

10:55

KAD U VOJSKU PODJES

MAGAZIN

10:50

IZ CISTE TRME

NINA PUSLAR

19. 12. 2024 11:00 | A.S.

Ajda v prelepi Logarski dolini

Ravioli z dimljeno postrvjo in hrenovo omako

Ajda je chefu Tomu prinesla kar zanimive sestavine. Foto: Petra Hlebš

Ajda se je tokrat z ekipo oddaje Kralj svoje kuhinje odpravila v eno najlepših slovenskih dolin, v Logarsko dolino, kjer je obiskala hotel in restavracijo Plesnik, v kateri delujeta kar dva chefa: mlajši chef Tom Čopar, ki je tudi vodja kuhinje in njegov mentor, slavni chef Janez Bratovž. Janez ustvarja menije za znano restavracijo, skupaj s Tomom pa ustvarjata okusne krožnike. Tokrat je Tomu pomagala Ajda, ki je zelo spretna in pridna pomočnica, vsi chefi so pohvalijo. S Tomom sta ustvarila raviole z dimljeno postrvjo in hrenovo omako.

ajda-Posnetek zaslona 2024-12-17 160853.png
Ajda je obiskala idilično Logarsko dolino.
Arhiv oddaje

Ajda je o obisku povedala: »Aboslutno najbolj idilična lokacija do zdaj. V Logarski dolini nas je pričakala prava zimska pravljica. Snežilo je ravno nekaj ur pred našim prihodom. V veliko čast nam je bilo klepetati tudi z Janezom Bratovžem, ki je vpet v prenovo jedilnika v restavraciji Plesnik, prav tako pa je tudi mentor njihovega glavnega kuharja Toma, s katerim sva pripravila vrhunski krožnik. Kot veliko ljubiteljico hrena me je najbolj navdušilo dejstvo, da lahko to sestavino odlično uporabimo tudi v omakah.«

ajda-Posnetek zaslona 2024-12-17 161141.png
S chefom Tomom sta odlično sodelovala.
Arhiv oddaje

Pri okušanju krožnika se je Ajdi in Tomu je pridružil glasbenik in skriti gost Til Čeh. Ajdi je za darilo poklonil bon za masažo obraza, ki ga je Ajda izkoristila kar takoj po jedi, v hotelu Plesnik.

ajda-Posnetek zaslona 2024-12-17 161323.png
Ravioli so bili slastni. Preverjeno!
Arhiv oddaje

Recept

*Ravioli z dimljeno postrvjo in hrenovo omako* Za tri osebe *za rezančno testo* 2 jajci 200 g moke sol *za nadev* 1 file dimljene postrvi brez kože 2 žlici maskarponeja *za hruškov gel* 2 hruški viljamovki 80 g masla sok polovice limone *za omako* 1 žlica smetanovega hrena 1 dl sladke smetane 50 g masla 3 žličke postrvjih iker zeliščno olje (po želji)

ajda-Posnetek zaslona 2024-12-17 161508.png
Skriti gost je bil glasbenik Til Čeh.
Arhiv oddaje

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate vsak ponedeljek ob 18.00 na Aktual TV.