TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

23:09

ZA DOBRA STARA VREMENA

NOVI FOSILI

23:05

DA MI BUDES JIDRO

TOMISLAV BRALIC & KLAPA INTRADE

22:53

KADA PJEVAM SUZE TEKU

MISO KOVAC

22:50

DIZEM SIDRO

OLIVER BEREKIN

22:46

DALMATINCA MATER RODI

MLADEN GRDOVIC

22:42

RANO

MINEA

22:37

NA OBALI

JASNA ZLOKIC

22:34

IZ CISTE TRME

NINA PUSLAR

22:30

RECI STO DA TI DAM

LJUBAVNICI

22:24

LUTKA ZA BAL (LIVE AT ZEKAEM)

PARNI VALJAK

27. 11. 2024 09:00 | A.S.

»Ajda je tako lepa, da bi lahko bila Korošica.«

Ajda Mlakar v Saloonu na Koroškem

Kaj vse je Ajda prinesla Mladenu v izziv. Foto: Petra Hlebš

Ajda je tokrat obiskala gostilno Saloon na Koroškem, na poti iz Kotelj proti Slovenj Gradcu. Za kuharskega mojstra Mladena Todića je pripravila izziv – kupila je T bone steak, mlad krompir, rukolo, čebulo in parmezan.

ajda-koroška-gost-3.png
Skriti gost je bil koroški glasbenik Boštjan Konečnik. Takole je pohvalil Ajdino lepoto: »Ajda je tako lepa, da bi lahko bila Korošica.«
Arhiv oddaje

Skriti gost, glasbenik Boštjan Konečnik je zadovoljstvo s krožnikom pokazal tako, da je obglodal kosti T bone steaka. Ocenil ga je z desetko. Ajda je pripravila gorčično omako, ki je prav tako »sekala«. Chef Mladen pa je na zanimiv način ocvrl čebulo. Boštjan Konečnik je Ajdino lepoto opeval takole: »Ajda je tako lepa, da bi lahko bila Korošica.«

Kralj svoje kuhinje, Saloon 2
Kralj svoje kuhinje, Saloon
Arhiv oddaje

Ajda pa je svoje potovanje na »Divji zahod« je opisala takole: »Že od nekdaj sem si želela obiskati divji zahod, pa žal še ni bilo prave priložnosti, sem pa zato še toliko bolj uživala ob snemanju oddaje Kralj svoje kuhinje, ki nas je nazadnje popeljala v gostišče Saloon. Eden od res nepozabnih trenutkov je bil tisti v hlevu, ko sem videla male prašičke, ki so sicer zelo luštni, ampak tudi zelo glasni. Še nekaj dni po snemanju mi je piskalo v ušesih! Znova me je očarala tudi gostoljubnost in srčnost Korošcev. Kljub dolgi vožnji se je celotna ekipa s tega snemanja vrnila z zares lepimi občutki in polnimi želodci.«

Kralj svoje kuhinje – vsak ponedeljek ob 20.00 na Aktual TV!

ajda-koroška-2-krožnik.png
Takole slasten je bil krožnik s T bone steakom in mladim krompirjem ter gorčično omako.
Arhiv oddaje

Recept:

Za ocvrto čebulo

- 2 večji čebuli - moka - sol - poper - olje za cvrenje

Za krompir z zelenjavo iz pečice

- 500 g krompirja - 1 rdeča in 1 zelena paprika - 250 g češnjevih paradižnikov - 250 g šampinjonov - sol - poper - olje

Za gorčično omako z medom

- gorčična zrna ali gorčica z zrni - med - sojina omaka - mleta paprika

Za solato iz rukole in parmezana

- rukola - kos parmezana - sol - oljčno olje - balzamični kis

Za goveji steak

- zorjeni goveji steak debeline približno 5 cm (približno 1 kg) - 100 g masla - nekaj strokov česna - sol - vejica svežega rožmarina

- sveže mlet poper - olje

ajda-koroška-1.png
Ajda je obiskala Mladena v Saloonu.
Arhiv oddaje

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate vsak ponedeljek na Aktual TV ob 18.00.