TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

2:32

JA SAM NA TE PONOSAN

TARAPANA BAND & MATE BULIC

2:28

DA MI JE SAD

TOMISLAV BRALIC IN KLAPA INTRADE

2:25

NEPOZABLJENA

KVATROPIRCI

2:21

DOKTORE

MAGAZIN

2:17

HITNO

UCITELJICE

2:14

GALEBA DVA

DAVOR RADOLFI

17. 07. 2024 13:04 | A.D

Klara Japelj uresničila otroško željo

Nasmejana voditeljica postala ponosna lastnica jeklenega konjička!

Klara Japelj se je v "Versija" zaljubila na prvi pogled Foto: Klara Japelj

Klaro Japelj poznamo kot energično voditeljico dopoldanskega programa Radia Aktual in Aktual TV ter zagrizeno športnico, ki kot trenerka veliko časa preživi tudi v fitnesu. Marsikdo pa ne ve, da ima Klara poleg športa in Aktuala še eno veliko strast – motorje.

klara-japelj
Klara je nad motorji navdušena že od malih nog
klara japelj

Klara je nad motorji navdušena že od malih nog. Tudi kot otrok se je z njimi igrala veliko raje kot z avtomobili. »Nobena skrivnost ni, da obožujem adrenalin, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj se bom spravila delati izpit za motor,« je pripomnila. Potrpežljivo je čakala, da bo dovolj stara, da naenkrat opravi izpit za kategorijo »A« neomejeno, vendar ji je ob dopolnjeni minimalni starosti 23,5 let načrte prekrižala športno-adrenalinska preizkušnja Exatlon, zaradi katere je morala svojo gorečo željo po motorju za nekaj časa prestaviti.

»Letos pa sem si rekla, da je bilo dovolj čakanja in končno uresničila svojo dolgoletno, lahko bi rekla celo otroško željo,« je navdušeno dejala Klara, ki pa ni edina ljubiteljica motorjev v družini. Tudi njen oče in brat sta motorista, njena mami pa se zaenkrat na motorju najraje vozi kot sopotnica. »Mogoče pa jo le prepričamo, da naredi izpit še ona, in v celoti postanemo motoristična družina,« se je pošalila.

klara-japelj
Klara je po dolgih letih čakanja uresničila svojo otroško željo
klara japelj

Klara, ki je izpit z odliko opravila »v prvo,« pa na cesti že pridno nabira kilometre in izkušnje. S svojim »Versijem,« kot ljubkovalno imenuje svojega zelenega Kawasakija, letos načrtuje tudi dopust v Dalmaciji. Odpravlja se namreč na Korčulo, kjer se bo 29. julija udeležila memoriala Oliverja Dragojevića. »Že dolgo imam željo doživeti ta dan, ki je v Veli Luki namenjen praznovanju legendarnega pevca, katerega glasba mi je zelo ljuba. Se vidi, na kateremu radiu delam, kajne?« je z nasmehom na obrazu pripomnila Klara, preden se je z motorjem odpeljala v neznano.

Klari na njeni motoristični poti želimo veliko varnih kilometrov in čudovitih doživetij.

Fotogalerija