TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

14:31

VIRUJEN U TE

SEVERINA

14:29

MALO SE POPILO

INES ERBUS

14:22

ZADNJA NOC

ZAN SERCIC

14:13

VJERUJ MI JEDINA

LJUBAVNICI

29. 04. 2024 15:21 | P.R./A.S.

Raiven že preizkuša evrovizijski oder

Priprave na evrovizijski nastop

Raiven se že pripravlja za nastop na evrovizijskem odru v Malmoju. Foto: David Lotrič Banović

Njena Veronika je zaživela na evrovizijskem odru, in sicer na prvi vaji, ki je uspešno za Raiven in člani baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Hkrati je evrovizijska skladba dobila tudi svojo studijsko “preobleko”.

Potem ko je Raiven z skladateljem, pianistom in producentom Bowrainom “razgalila” Veroniko in z njo navdušila v šov programu letošnjega hrvaškega izbora za pesem Evrovizije Dori, ji je ob spremljavi godalnega kvarteta C'est La Vie dodala delček magije, ki jo spremlja na njenih koncertih. 

raiven na odru.jpeg
Prva vaja na evrovizijskem odru v švedskem Malmöju.
Sarah Louise Bennett/EBU

"Pri akustični različici Veronike je še večji poudarek na mojem vokalu. Sama inštrumentacija in filmski deli ob spremljavi violin res pridejo do izraza v tej različici. Na nek način je skladba bolj dramatična, po drugi strani bolj slečena," je dodala Raiven.

Najbolj odmevna protagonistka z nedavno izdanega kratkometražnega albuma Sirene, pt. 1, Veronika, je že pred odhodom Raiven na Švedsko utrla svojo pot med evrovizijsko družino ob prepevanju množic, “Jaz sem, ti si – Veronika!” na predevrovizijskih koncertih, ki se jih je slovenska predstavnica skupaj s plesalko Matejo Železnik udeležila v Madridu, Barceloni, Londonu, Amsterdamu in Stockholmu.

raiven 2.jpeg
Katerega mesta se lahko nadejamo letos?
Sarah Louise Bennett/EBU

Raiven je gibalno ekspresijo na evrovizijskem odru še nadgradila s člani baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Poleg Mateje Železnik gibalni ustroj tvorijo še Lukas Bareman, Marin Ino, Filippo Jorio in Matteo Moretto pod koreografsko taktirko Lukasa Zuschlaga. Za njihovo stilsko podobo je poskrbela AEMONA. Gre za navezo, ki je združila moči že v vizualnih pripovedih za Veroniko in Ofelijo. Svoj zadnji singel iz kratkometražnega albuma Sirene, pt. 1 je Raiven predstavila le nekaj dni pred razprodanim koncertom v Cankarjevem domu. Tam je akademsko izobražena glasbenica praznovala svojo 10. obletnico kariere – le slab teden pred odhodom v Malmö.

Po prvem stiku z odrom v Areni Malmö se Raiven počuti pomirjeno."Na evrovizijskem odru se počutim zelo dobro, veliko bolje, kot sem mislila. Zelo sem pomirjena. Komaj čakam, da bo 7. maj," je po prvi vaji dejala slovenska predstavnica na 68. izboru za pesem Evrovizije.

raiven 3.jpeg
Obeta se impozanten nastop.
Sarah Louise Bennett/EBU

Medtem se prvotna različica Veronike z vizualno podobo počasi približuje dvema milijonoma ogledov na portalu YouTube in podobno tudi dvema milijonoma poslušanj na platformi Spotify, kar je lepa popotnica za nastop 7. maja, kjer se bo Raiven predstavila v prvem predizboru pod zaporedno številko 9.