TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

14:26

92

PETAR GRASO

14:21

IVONA

DJAVOLI

14:15

AMERIKA

BAZAR

14:14

NIKO SE NE SMIJE KAO TI

KLAPA KAMPANEL

14:08

LIPOTA MOG ZIVOTA

SINISA ZUNEC

05. 04. 2024 15:11 | Alenka Sivka

Martin Golob o zaljubljenosti

Z motorjem na Aktual

Martin Golob na Aktual vedno prinese dobro voljo in obilo smeha. Foto: Luka Švigelj

Najbolj znan in priljubljen slovenski duhovnik Martin Golob se je na Aktual pripeljal kar z motorjem, in to z jutranje maše na Lipoglavu. Z vprašanji ga nista mogla spraviti v zadrego niti razposajena voditeljica Martina Švab niti radovedni voditelj Matic Herceg, le od srca sta se smejala njegovim iskrivim odgovorom. Čeprav je povedal, da mu gredo vprašanja o celibatu in zaljubljenosti, ga je Matic vseeno vprašala, kako je z zaljubljenostjo pri duhovnikih. Martin se je znašel: "Mi imamo pri tem posebno zaščito." Tudi Martina ni odnehala in je vprašala: "Kakšno?" Martin je izstrelil: "Trivremenski Taft!"

radio-aktual, martin-golob
Martina je priznala, da se je med velikonočnimi prazniki prenajedala. Pokora sledi.
Luka Švigelj

Martin je povedal, kakšna so njegova zgodnja jutra, saj vstaja že ob treh, štirih. Rad ima jutra, popije kavico ali dve, ob šestih odpre cerkev, moli, ob sedmih ima prvo mašo.

radio-aktual, martin-golob
Martin Golob je napisal novo knjigo, 365 dni z božjo besedo.
Luka Švigelj

Martin je izdal knjigo 365 dni z božjo besedo, z mašami, kratkimi pridigami, v knjigi na preprost, poljuden način pojasnjuje svetopisemske dogodke. Od vsake prodane knjige gresta 2 evra v dobrodelne namene. S prvo knjigo Na sveti prižnici jih je šlo za dobre stvari kar 46 000 evrov. Martina je priznala, da se je med velikonočnimi prazniki prenajedala. "Za pokoro se bova zmenila po oddaji", se je spet odrezal Martin Golob in spravil v smeh oba voditelja. In odbrzel je z motorjem nazaj v svoj svet.

radio-aktual, martin-golob
Martin Golob je spravljlal v prešeren smeh oba voditelja, Martino in Matica.
Luka Švigelj

Takoj za Martinovim obiskom je bila na vrsti pesem Vilija Resnika. Iskreni Martin je spet presenetil: "No, Vilija sem srečal in spoznal, on ne bi bil ravno moja prva izbira! Jaz imam rajši Queene, ki ti poženejo kri po žilah!" Voditelja sta spet bruhnila v smeh.