TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO

4:48

KONOBA

MERI CETINIC & TEDI SPALATO & KLAPA LUCICA

4:43

PUTNIK TVOGA BRODA

MARKO SKUGOR

4:39

TAMO GDJE JE SVE PO MOM

JINX

4:35

ISPOD MARELICE

VLADIMIR KOCIS ZEC

4:32

UN'EMOZIONE PER SEMPRE

EROS RAMAZZOTTI

4:28

VISKI

LIDIJA BACIC

13. 02. 2024 10:00 | Promocijsko sporočilo

ECE recept: Valentinovi srčki z jagodami

Začinite praznik ljubezni z doma pripravljenimi Valentinovimi srčki z jagodami po ECE receptu, ki sta ga za vas pripravila Maja in Jernej iz Jernej Kitchen.

Posladkajte se s slastnimi Valentinovimi srčki! Foto: Maja Zver, Jernej Kitchen

Bi tudi vi radi pripravljali hrano kot Maja in Jernej? Pripomočke, ki vam bodo olajšali in pohitrili delo, lahko najdete v spletni trgovini ECE shop. Preverite pestro in kakovostno ponudbo malih gospodinjskih aparatovbele tehnike in vrtnih žarov.

Ljudje različno dojemamo in izražamo ljubezen. Če se vaš partner počuti ljubljenega, ko doma pripravljate okusne obroke, potem ne spreglejte ECE recepta, ki vam bo še kako prav prišel ob bližajočem se prazniku ljubezni.

Valentinovi srčki z jagodami

Priprava: 15 minut

Pečenje: 15 minut

Čas skupaj: 30 minut

Sestavine

Za 8 srčkov

150 g kremnega sira (npr. ABC, Philadelphia)

2 žlici sladkorja, za sir

1 žlica vanilin sladkorja

1 žlička nastrgane limonine lupinice

200 g jagod

1 žlica sladkorja, za jagode

1 žlička limoninega soka

280 g listnatega testa

1 razžvrkljano jajce, za premaz

1 žlica rjavega sladkorja, za posip

Postopek

PRIPRAVIMO KREMNI SIR

V skledo damo kremni sir. Dodamo sladkor, vanilin sladkor in nastrgano limonino lupinico. Premešamo v gladko zmes.

JAGODE

Jagode očistimo in odrežemo zeleni del. Narežemo jih na manjše kocke in prestavimo v globok krožnik. Dodamo sladkor in limonin sok ter premešamo, da se jagode macerirajo.

TESTO

Listnato testo vzamemo iz hladilnika in ga odvijemo. Vzamemo model za izrez srčkov v velikosti približno 10 cm in izrežemo osem srčkov. Preostalo testo lahko uporabimo za zvitke. Na pekač obložen s papirjem za peko prestavimo izrezane srčke. Srčke enakomerno premažemo z razžvrkljanim jajcem. Z vilicami enakomerno napikamo notranjost srčka in z nožem (ali modelom za srčke v velikosti 8 cm) ustvarimo centimetrski rob. Pazimo, da ne prerežemo testa.

NADEVAMO IN SPEČEMO

Kremni sir enakomerno z žlico razporedimo po notranjem delu srčka. Čez kremo razporedimo narezane jagode. Zunanji rob nežno posujemo z rjavim sladkorjem. Postavimo v predhodno segreto pečico, kjer pečemo 12-14 minut pri 200 stopinjah Celzija. Valentinove srčke postrežemo, ko se ohladijo na sobno temperaturo. 

Dober tek!