TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO

6:21

AJMO PRIJATELJI

NOCNI SKOK

6:17

LAZES MI

MIRAN RUDAN IN DESIGN

6:10

ZA PET ZIVOTA

SINISA ZUNEC

6:05

DA JE SRECE BILO

JASMIN STAVROS

5:57

GODINE PROLAZE

BAJAGA

5:54

JEDNA NA 100

DOMENICA

06. 02. 2024 15:49 | Alenka Sivka

Naš Bojan Križaj: Vse bolj ponosen na pretekle rezultate

Bojan Križaj na Aktualu

Bojan je prišel v studio Aktuala tudi zato, da bi spodbudil mladino k smučanju, temu lepemu športu. Foto: Simon Pelko

Na obisk v studio k Žani in Klemnu je prišel legenda slovenskega smučanja Bojan Križaj. Klemen Bunderla se je pred obiskom v studiu z Bojanom družil na smučišču v Mojstrani, videl ga je, kako še vedno lepo in spretno smuča. Zato ga je vprašal, kako ohranja kondicijo.

»Čim več sem na snegu, tudi v poletnem času sem aktiven, veliko sem na golfu, na kolesu, še rajši na motorju … iščem vsako priložnost, da sem zunaj.«

Ponovno so zavrteli posnetek legendarne tekme za pokal Vitranc, pred 40.leti, ko je Bojan osvojil prvo mesto. Bojan je povedal, da je zdaj na te posnetke in ta odlična osvojena mesto vse bolj ponosen. Skupaj z Žano in Klemnom je obujal spomine na športna prijateljstva, ki jih je sklenil v svoji dolgi smučarski karieri. »Tekmovalci jugoslovanske reprezentance smo bili res kolegi, zelo smo bili povezani, in to se je kazalo tudi pri rezultatih. Z mojim najhujšim konkurentom Ingemarjem Stenmarkom pa sva prijatelja še danes, morda danes bolj kot v tekmovalnih časih, druži naju tudi znamka Elan, še danes imava status ambasadorjev za to blagovno znamko«, je povedal Bojan.

»V vaš studio sem prišel tudi zato, da malo dvignemo temperaturo pred letošnjim pokalom Vitranc, da spravimo mladino na sneg, da jo spodbudimo, da spet začne trenirati ta lepi šport.«

Bojan bo prišel tudi na letošnji pokal Vitranc v Kranjski Gori, kjer bo z Aktualom užival tudi na največjem slovenskem Après skiju 9. marca!

Aktualov voditelj Matjaž Korošec je z Bojanom pred mnogimi leti posnel televizijsko reklamo.
Aktualov voditelj Matjaž Korošec je z Bojanom pred mnogimi leti posnel televizijsko reklamo.
Simon Pelko

Žana in Klemen sta mu zavrtela več kot 20 let staro televizijsko reklamo za Elan. Reklamo je posnel s fantkom Matjažem, ki danes dela na Aktualu, to je voditelj Matjaž Korošec. Leta 1999, ko so posneli to reklamo, je bil star tri leta in 9 mesecev. Matjaž se spomni, da se je zaletel v kamero in zato med snemanjem kar dosti jokal. Bi pa danes snemanje ponovil, je povedal. Obljubil je, da bo tokrat jokal veliko manj. S »soigralcem« iz reklame, Bojanom Križajem, sta se ob srečanju v studiu Aktuala iskreno objela.

V vikendu Pokala Vitranc bo 9. marca 2024 v Kranjski Gori potekal Največji slovenski Apres ski
V vikendu Pokala Vitranc bo 9. marca 2024 v Kranjski Gori potekal Največji slovenski Apres ski
RA