TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

3:13

BOLEZEN

JAN PLESTENJAK

3:09

VRICA SRICE

LUKA NIZETIC

3:07

CIRI BIRI BELA MARE MOJA

KLAPA LANTERNA

3:01

KRENI

KOKTELSI

2:56

AKO SU TO SAMO BILE LAZI

PLAVI ORKESTAR

2:51

CINIM PRAVU STVAR

GIBONNI

2:47

ISPOD MARELICE

VLADIMIR KOCIS ZEC

2:44

NE BODI KOT DRUGI

DITKA

2:37

ZAGREB IMA ISTI POZIVNI

PARNI VALJAK

2:33

FEELING

PRAVILA IGRE

26. 01. 2024 13:07 | A.S.

Pridite na Kurentovanje na Ptuju!

Najcenejše vstopnice za Kurentovanje 2024 že na voljo

Tudi letošnje Kurentovanje na Ptuju bo zakon! Foto: Media 24

Kurentovanje je osrednji pomladni kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, edinstveno in najbogatejše mednarodno pustovanje v Sloveniji. V pustnem času bogato dediščino Ptuja z okolico, ki je zakoreninjena v poganski mistiki kurenta in preostalih etnografskih likov, dopolnjujejo atraktivne znamenitosti in ponudba regije, sodobna kulinarika ter vrhunski izbor vin. Celoto zaokroži dih jemajoča kulisa Ptuja, starega mesta novih doživetij, v katerem življenje med festivalom poteka skozi izvirne like domišljije. Lonely Planet je Kurentovanje umestil med deseterico najzanimivejših karnevalov na svetu, UNESCO pa je kurentove obhode uvrstil na seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. V času Kurentovanja se v okviru Artfesta, Etnofesta in Karnevalfesta zvrstijo številne povorke, pustni korzo, prikazi etnografskih likov, koncerti, plesi v maskah, razstave in še veliko drugega. V sklopu Kurentovanja bodo od 2. do 10. februarja številni koncerti. Koncertno dogajanje bo znova postavljeno v karnevalsko dvorano Campus Sava Ptuj, ki bo za potrebe Kurentovanja zasijala v razširjeni podobi, saj bo prizorišče povečano proti nabrežju Drave. Arena Campus Sava Ptuj bo tako znova prizorišče največjega zabavnega karnevalskega dogajanja v Sloveniji, ki bo privabilo številne zabave željne obiskovalce iz Ptuja, okoliških krajev in celotne Slovenije.

V petek, 2. februarja, bosta na otvoritvenem koncertu nastopila največja žurerja Tanja Žagar in Luka Basi, v soboto, 3. februarja, sledi Balkan night, ko bosta na oder stopila Dada Bubamara in Saša Matić. Veselo pustno rajanje se bo nadaljevalo v sredo, 7. februarja, ko bodo za vročo zabavo poskrbeli Učiteljice in Petar Grašo, 8. februarja pa sledi še nepogrešljivi in zmeraj izjemni Poli žur s Čuki in Ribičem Pepetom. Petek, 9. februarja, je rezerviran za Kurentanc s skupinama Kingston in Mi2, na pustno soboto, 10. februarja, pa bodo za zabavo skrbeli Miran Rudan in Indesign ter Tarapana band.

Seveda pa je Kurentovanje ves čas, od kurentovega skoka pa do pokopa Pusta, preplet veselja, tradicionalnih dogodkov v mestu, pustnega utripa na ulicah in trgih, ki se zvečer zaključijo v karnevalski dvorani in pustni čas prikažejo v najbolj pristni obliki.

Najcenejše vstopnice za Kurentovanje 2024 lahko kupite na entrio.si, bencinskih servisih OMV in v trafikah 3DVA.

Organizatorji so Radio-Tednik Ptuj, Event 24 in Arena Sava Campus Ptuj. 

Fotogalerija