TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO

23:55

DODIRNI MI KOLENA

ZANA

23:52

VSEPOVSOD LJUBEZEN

CUKI

23:49

LANE MOJE

ZELJKO JOKSIMOVIC

23:45

NISI TI VISE CRNO VINO

DALIBOR BRUN

23:42

JA PO KAFANAMA

ZELJKO BEBEK

23:37

PLAVI SAFIR

BAJAGA

02. 11. 2023 13:28 | RA

DR. I-VENT IZZIV

Imate težave s prezračevanjem? Delite jih z nami in osvojite prezračevalni sistem v vrednosti do 5.000 €!

Dr. i-Vent izziv Foto: RA

Zdravje je v življenju najpomembnejše in prav je, da zanj skrbimo po svojih najboljših močeh. S prehrano in aktivnim življenjem lahko krepko pripomoremo h kakovosti svojega življenja, redko pa pomislimo, da našemu zdravju lahko precej škoduje že sam zrak, ki ga dihamo. Na Aktualu bomo v novi nagradni igri reševali prav težave, ki so posledica slabega prezračevanja.

Vsak dan, od 3. 11. do 1. 12. bomo zbirali opise in/ali fotografije težav, ki vam jih doma, v službi ali kjerkoli drugje povzroča slabo prezračevanje. Vsak delavnik, med 6. 11. in 1. 12., bomo izbrali eno težavo, ki jo bo z nasveti naslovil naš Dr. i-Vent.

Svoje fotografije in/ali opise težav nam v enem ali več stavkih, od 3. 11. do 1. 12., pošljite na elektronski naslov superzrak@radioaktual.si. Zraven pripišite svoje ime in priimek, naslov, telefonsko številko, okvirno kvadraturo ter ali gre za stanovanje ali hišo.

Izmed vseh prijav bomo v petek, 24. 11. in 1. 12., izbrali dva srečneža, ki bosta prejela prezračevalni sistem i-Vent v vrednosti do 5.000 €! (Vrednost je odvisna od tlorisa, kvadrature ter števila nadstropij).

Prezračevalni sistemi i-Vent – Naj tudi vaš dom zadiha s polnimi pljuči

V sodobnem življenju večino časa preživimo v notranjih prostorih, bodisi doma, v pisarnah, šolah ali drugih zaprtih okoljih. Medtem ko se veliko pozornosti posveča zunanjemu onesnaženju, ne smemo zanemariti pomembnosti kakovosti zraka v notranjih prostorih. Dejstvo je, da ima slaba kakovost zraka v zaprtih prostorih lahko enako škodljive učinke na naše zdravje in dobro počutje kot onesnaženost zunanjega zraka. Prav tu vstopi v igro ključni igralec -prezračevalni sistem, ki nam lahko izjemno pomaga izboljšati kakovost zraka v našem vsakdanjem okolju.

Kakovost zraka v notranjih prostorih: Zakaj je tako pomembna?

Zakaj sploh skrbeti za kakovost zraka v zaprtih prostorih? Pravzaprav je ta vprašanje ključnega pomena, saj večina ljudi preživi več kot 90 % svojega časa v notranjih prostorih. Dolgotrajna izpostavljenost slabemu zraku lahko vodi v kronično stanje imenovano "sindrom bolnih stavb", ki se kaže s številnimi simptomi, kot so glavoboli, draženje oči, težave s koncentracijo in splošno slabo počutje.

Poleg vpliva na zdravje ima kakovost zraka tudi pomemben vpliv na produktivnost in uspešnost ljudi. Študije so pokazale, da lahko slab zrak zmanjša kognitivne funkcije, kot so sposobnost reševanja problemov, kreativnost in odločanje. Zaposleni, ki delajo v prostorih z dobro prezračevanjem in čistim zrakom, so bolj osredotočeni, manj utrujeni in bolj učinkoviti pri svojem delu.

A vzroki za slabo kakovost zraka v notranjih prostorih so raznoliki. Med najpogostejšimi so onesnaževalci, ki jih oddajajo gradbeni materiali, pohištvo, gospodinjski aparati, kemikalije za čiščenje in številni drugi viri. Poleg tega svoj delež prispevajo tudi slabo prezračevanje, visoka vlažnost, kajenje in prisotnost hišnih alergenov.

Vloga prezračevalnih sistemov: Kako delujejo in zakaj so pomembni?

Ena od najbolj učinkovitih rešitev za izboljšanje kakovosti zraka v notranjih prostorih je zagotovo vgradnja prezračevalnega sistema, ki bo namesto vas poskrbel za nadzorovano prezračevanje ter izboljšanje mikroklime v notranjih prostorih. Velika prednost prezračevalnih sistemov je v tem, da ti stalno dovajajo svež zrak v prostor, iz njega pa odvajajo izrabljenega skupaj z vsemi ostalimi škodljivimi snovmi. Poleg tega preprečujejo prepih in vdor zunanjega hrupa ter prahu.

V podjetju i-Vent nudijo pester nabor prezračevalnih sistemov, ki so primerni za vgradnjo tako v novogradnje kot starejše objekte, zato boste v njihovi ponudbi našli rešitev, ki bo zadovoljila vse vaše želje in potrebe. Njihovi prezračevalni sistemi bodo poskrbeli, da boste zaživeli bolj kakovostno in zdravo življenje.

Prezračevalne sisteme i-Vent, ki na trgu nimajo konkurence, odlikuje izjemna energetska učinkovitost, saj na letni ravni posamezna rekuperatorska enota porabi le za približno 2,3 EUR električne energije. To vam ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških dolgoročno prinaša tudi precejšnje prihranke pri ogrevanju.

SPLOŠNI POGOJI