TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

21:23

JEDNO

MINEA

21:19

NE MANJKA SANJ

CAZZAFURA X BATISTA CADILLAC

21:19

NA FUZBAL ME PUST

VILI RESNIK

21:16

APSOLUTNO

UCITELJICE

21:12

AJMO PRIJATELJI

NOCNI SKOK

21:08

MALA ISTRIJANKA

ZDRAVKO SKENDER FT. SERGIO PAVAT

21:05

TOPLE JULIJSKE NOCI

OTO PESTNER IN STRUNE

20:59

MARIJA

GRUPA VIGOR

20:55

SVE BI SEKE LJUBILE MORNARE

MAGAZIN

20:52

SPLITE MOJ

OLIVER DRAGOJEVIC

28. 06. 2023 17:38 | C.R.

Sončna sobota in Aktual poskrbela za noro zabavo v hribih

Karavana veselih pohodnikov je še enkrat dokazala, da je poletje namenjeno tudi zabavam v hribih. Letošnja sezona akcije Laško Gremo v hribe se je namreč preteklo soboto nadaljevala na Notranjskem, na visoki kraški planoti Nanos, kjer se je pred Vojkovo kočo tokrat zbralo in zabavalo dobrih dva tisoč hribolazcev. Sončen dan, nekaj vetra, prelepi razgledi in dobra družba so bili recept za še en uspešen dogodek Pivovarne Laško ter medijskih partnerjev Aktuala in Veseljaka.

Manca Špik je čutila posebno čast, ker je lahko nastopala pred tako pozitivno publiko. Foto: Sviglo Production

Če smo na prvih dveh dogodkih letošnje akcije še dan pred pohodom trepetali, ali nam bo vreme naklonjeno, je bila tokrat slika jasna že nekaj dni prej. Sončna napoved je že vnaprej obljubljala dogodek, o katerem se bo še dolgo govorilo. Množice nasmejanih pohodnikov, ki so se do vrha Nanosa in Vojkove koče povzpele po različnih urejenih poteh, pa so dokaz, da je akcija Laško Gremo v hribe obljuba za najboljšo zabavo nad morjem.

Gremo v hribe, Nanos (7).jpg
Številni so zapečatili že tretji žig.
Sviglo Production

Gremo v hribe, Nanos (12).jpg
Z obiskovalci se je z veseljem zavrtel tudi voditelj Klemen Bunderla z Aktuala.
Sviglo Production

Najprej so za zabavo poskrbeli člani narodnozabavnega Ansambla Javor, ki so s svojimi ritmi pred oder priklicali vse ljubitelje glasbe in plesa, da so hitro pozabili na utrujenost, ki so jo morda čutili med vzponom. V nadaljevanju sta za navdušenje z odprtjem soda z zelenim zlatom poskrbela znameniti laški pivovar in oskrbnik Vojkove koče. Nato pa še priljubljeni Tilen Lotrič, ki je na oder stopil v delni opravi narodne noše. »Super je bilo, odlični ljudje in res posebna energija. Vsi so bili dobro razpoloženi, plesalo se je in pelo. Tudi sam sem užival, saj je bila od desetih do štirinajstih ves čas glasba v živo. Seveda pa sta piko na i dodala tudi dobra hrana in lepo vreme,« nam je po dogodku zaupal Tilen, ki je nato na odru stal tudi z Manco Špik.

Gremo v hribe, Nanos (13).jpg
Laškemu pivovarju sta pri odpiranju soda pomagala Zinka in oskrbnik koče.
Sviglo Production

Gremo v hribe, Nanos (1).jpg
Aktualovca in zagrizena športnika Klemen Bunderla in Rudi Sieger sta se na vrhu okrepčala tudi s pijačo Laško Malt 0.0.
Sviglo Production

Odlična pevka je bila navdušena predvsem nad množico, ki se je povzpela na nadmorsko višino 1240 metrov. Predvsem pa je bila vesela, da lahko tudi ona zapoje in zapleše s tako pozitivno skupino ljudi. Po dogodku pa so jo nekoliko 'zasrbele pete'. »Pred točno desetimi leti sem prvič nastopila na prireditvi Gremo v hribe na Šmohorju, tako da sem minulo soboto pričakala podobno, prijetno vzdušje planincev in planink na Nanosu. Nisem pa na vrhu najvišje kraške planote pričakovala takšne množice zabave željnih hribolazcev. Prireditev je uspela vrhunsko in me je zamikalo, da tudi sama v kratkem spet obujem pohodne čevlje in se vam pridružim kot planinka.«

Gremo v hribe, Nanos (10).jpg
Manca in Tilen sta skupaj stopila tudi na oder, prelepo kuliso pa sta izkoristila še za skupno fotografiranje.
Sviglo Production

Gremo v hribe, Nanos (9).jpg
Nepogrešljiva člana akcije Laško Gremo v hribe - Nina Cestnik Pavlič in Dean Windisch.
Sviglo Production

Gremo v hribe, Nanos (8).jpg
Ekipe Pivovarne Laško, Gremo v hribe, Aktuala in Veseljaka po še enem uspešnem dogodku že komaj čakajo naslednjega.
Sviglo Production

Tudi tokrat so za dodatno zabavo poskrbeli predstavniki Aktuala in Veseljaka, seveda na odru Dean Windisch z Aktualovo Galamo in Nina Cestnik Pavlič s Petkovo Pumpo, pod odrom pa Klemen Bunderla, Matjaž Korošec, Rudi Sieger, Zinka, Nuša Cerar, Gregor Javornik in drugi. Udeleženci pohoda so tudi tokrat priložnost izkoristili za klepet s prepoznavnimi voditelji in kakšno fotografijo s člani slovenske biatlonske reprezentance, mladimi košarkarskimi reprezentantkami in kolesarjem Kristijanom Korenom, ki je za dogodek slišal med poslušanjem Aktuala. 

lasko_gvh-2023_www-4-dogodek_570x308.jpg

Za nami so trije več kot uspešni dogodki, zelena karavana pa se seli nazaj na Štajersko, natančneje pred Planinski dom na Šmohorju, kjer se vidimo že v soboto, 15. julija, med 10. in 14. uro. Z nami bodo tudi Alya, Miki Vlahovič in Ansambel Pik. Zagotovo nas spet čaka nepozaben dogodek v hribih, ki pa ga bomo z najbolj vztrajnimi zaključili v Laškem, na tradicionalni prireditvi Pivo in cvetje Laško.

Več dogajanja na Nanosu pa najdete tudi v spodnji fotogaleriji: 

Fotogalerija