TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

12:11

KAPETANE, TRIBALI BI DOMA

BORIS OSTRIC, TOMISLAV BRALIC, KLAPA INTRADE IN RIBARI

12:05

MARKE NEMAM

DANIJELA MARTINOVIC

12:02

MARIE, NE PISI PESMI VEC

HAZARD

11:56

KAD TI LJUBAV IME PROZOVE

PLAVI ORKESTAR

11:52

ONO NAJBOLJE

MARTIN ZUNEC

11:49

LJUBLJENA

POLKAHOLIKI

05. 07. 2024 13:17 | Promocijsko sporočilo

Gremo v hribe – na Šmohor!

Sodeluj v nagradni igri 0,0% blefa in si priigraj privlačno nagrado Pivovarne Laško še pred četrtim vzponom 13. julija!

Sodelujte v nagradni igri 0,0 % blefa in se potegujte za darilni paket Laško! Foto: RV

Za nami je polovica dogodkov letošnje akcije »Laško Gremo v hribe«, ki prinaša še več zabave, pustolovščin in nepozabnih trenutkov na slovenskih vrhovih. Akcija, s katero ljubitelji narave skupaj odkrivamo čudovite kotičke naše domovine, je znova polna hoje, druženja, presenečenj in pa tudi lepih nagrad! Na Aktualu namreč to hribovsko vzdušje spremljamo z nagradno igro, v kateri se lahko potegujete za lepo nagrado!

Tokrat smo v nagradno igro vpletli kar slovenske estradnike, športnike in druge goste, s katerimi se bomo družili in zabavali na letošnjih vrhovih. Po uspešnih pohodih na Janče, Boč in Nanos, bo naša četrta destinacija Dom na Šmohorju, do katerega se povzpnemo v soboto, 13. 7. 2024.

Tudi v tem tednu pred pohodom, torej od ponedeljka, 8. 7. do petka, 12. 7., bomo na naših družbenih omrežjih in v tem članku vsak dan objavili kratek intervju z enim od glasbenih, športnih in drugih gostov, ki pa mu bo manjkal odgovor na zadnje vprašanje. Vaša naloga bo, da ga uganete!

Da naloga ne bo pretežka, boste imeli na voljo tri možnosti, svoje odgovore pa nam zapišite v komentar pod objavo oziroma prek SMS sporočila z vsebino »GREMO V HRIBE A, B ali C« na telefonsko številko 051 70 80 90.

Petek, 12. 7. 2024: Gregor Janežič z 0,0 blefa

Pravilna odgovora: B in C (Petkova nagrajenka: Staša Š.)

Četrtek, 11. 7. 2024: Zinka in Poštar Lojz z 0,0 blefa

Pravilna odgovora: B in C (Četrtkov nagrajenec: Ljubo P.)

--

Sreda, 10. 7. 2024: Gadi z 0,0 blefa

Pravilni odgovor: B (Sredina nagrajenka: Melita M.)

--

Torek, 9. 7. 2024: Saša Lendero z 0,0 blefa

Pravilni odgovor: C (Torkova nagrajenka: Katja S.)

--

Ponedeljek, 8. 7. 2024: Dejan Dogaja z 0,0 blefa

Pravilna odgovora: A in C (Ponedeljkov nagrajenec: Marko P.)

Vsak dan bomo izmed vseh sodelujočih izžrebali nekoga s pravilnim odgovorom, ki bo prejel darilni paket Laško (1x kupon za hribovsko malico, 1x kupon za pijačo na vrhu hriba, 1x večnamensko športno ruto Laško, 1x plato Laško 0,0 in 1x plato Laško Malt 0,0. Nagrado prevzamete na sedežu Radia Aktual, na naslovu Papirniški trg 17, 1260 Ljubljana – Polje).

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-lasko
Vili Resnik je na Nanosu dobesedno "raztural"!
Sviglo Production

V soboto, 25. maja, smo se povzpeli do Planinskega doma na Jančah

Prva destinacija letošnje sezone je bil torej Planinski dom na Jančah, s svojimi 792 metri nadmorske višine lep uvod v letošnjo hribovsko pravljico. Z odlično glasbo so nas razvajali Špela Grošelj, Miran Rudan in Ansambel Pogum, ki so s tremi vrhunskimi nastopi poskrbeli za ples in nepozabno zabavo.

Na Janče se je z nami podal tudi legendarni slovenski košarkar Dušan Hauptman, ki ga je pred planinskim domom pozdravil mladinski pogon lokalnega KK Janče in predstavniki KZS, na čelu z zlatim reprezentantom iz Carigrada 2017 Gašperjem Vidmarjem. Kot predstavnik OKS in član Zlatorogove športne družine je bil z nami še najmlajši olimpijec iz Pekinga, biatlonec Lovro Planko.

8. junija smo premagali Boč!

V soboto, 8. junija, nas je pot ponesla na Boč, ki se kot eden zadnjih vrhov v Karavankah ponosno dviga nad Panonsko nižino. Tudi na Boču ni manjkalo odlične slovenske glasbe, ki je poskrbela, da so hribolazci svojo preostalo energijo porabili s plesom. Zaigrali so nam Natalija Verboten, ki je publiko znova razmigala z značilnim »vlakcem«, energični duo SKaTER je poskrbel za pravo hribovsko zabavo, imeli pa smo privilegij v živo slišati najnovejšo pesem Ansambla Petan z naslovom Taboljša tamlada, kot posebno presenečenje pa še skupni prvenec aktualovcev Klemna Bunderle in letošnje fatalke Martine Švab Bodi ob meni.

Na Boč se je z nami podal legendarni slovenski alpinist, planinski vodnik, gorski reševalec in pisatelj Viki Grošelj, ki ga do gora veže neizmerna ljubezen. Je namreč Slovenec, ki je preplezal največ osemtisočakov, prav tako pa se je povzpel na vse najvišje vrhove kontinentov! Pridružil pa se nam je tudi Lan Vidmar, branilec Nogometnega kluba Maribor.

22. junija smo na Nanosu naredili največjo hribovsko zabavo doslej!

13.jpg
Z Rebeko Dremelj so zapeli in zaplesali tudi številni pohodniki!
Sviglo production

soboto, 22. 6., smo se povzpeli na čudovito kraško planoto Nanos, ki je obdan s soncem odprl zares veličasten pogled na Vipavsko dolino. Hkrati, smo na 1240 metrih nadmorske višine dosegli tudi polovico vrhov v sklopu letošnjega gibanja Laško Gremo v hribe, ki smo jo okronali z najboljšo hribovsko zabavo doslej. Pred Vojkovo kočo se je zbrala zares ogromna množica ljubiteljev narave, hribov in dobre slovenske glasbe, ki so jo s svojo energijo še dodatno dvignili kar štirje izjemni nastopi  Ansambla Viharnik, Tjaše Božič, Rebeke Dremelj in Vilija Resnika.

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-lasko
Tjaša Božič je z uspešnico Moj Bine odlično ogrela plesišče.
Sviglo Production

Na Nanosu se nam je kot Laško Legenda pridružil tudi legendarni športni komentator Andrej Stare, manjkali pa niso niti športni gostje, ki so tokrat zastopali Rokometno zvezo Slovenije in Rokometni klub Celje Pivovarna Laško.

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-lasko
Priznanje Laško Legenda je na Nanosu prejel Andrej Stare
Sviglo Production

Poleg pogleda na čudovito Vipavsko dolino pa je bil krasen tudi pogled na parkirišče pod Vojkovo kočo, ki je kljub izjemni udeležbi ostalo skoraj prazno. Iskrena hvala vsem udeležencem, ki ste se dogodka udeležili peš oziroma s kolesom in tako počastili srčiko projekta Laško Gremo v hribe, ki je namenjen gibanju, zdravemu načinu življenja in ohranjanju narave.

V soboto, 13. julija, se vrnemo na Šmohor!

Tudi letos bo po odlično obiskanem Nanosu sledil vzpon na Šmohor, kjer se je lani z dotlej rekordnim obiskom odvila zares nepozabna hribovska zabava. V soboto, 13. 7., se torej podamo nazaj v Savinjsko, na 784 m visok Šmohor, ki bo znova gostil sama velika imena slovenske glasbe.

Na oder bodo namreč stopili Saša Lendero, Dejan Dogaja Band in Gadi, ki bodo s svojo izjemno glasbo zagotovo pričarali pravo hribovsko zabavo. Za ogrevanje bosta znova poskrbela Aktualova Galama in Petkova pumpa, za ohladitev pa osvežilna Laško 0,0 % in Laško Malt. Vabljeni, da se nam v soboto, 13. 7., med 9:30 in 14:00, pridružite pred Domom na Šmohorju, po novem nepozabnem dogodku v hribih pa se vsi skupaj spustimo še v dolino , kjer zabavo nadaljujemo na sobotnem delu festivala Pivo in cvetje Laško.

V hribe na zdrav in do narave prijazen način!

Dogodki Laško Gremo v hribe so osnovani na ideji in promociji pohodništva. Odvijajo se pred hribovskimi postojankami, ki ne zagotavljajo večjega števila parkirišč, zato vozila parkirajmo v dolini oz. na izhodiščnih točkah in se do prizorišča pred planinskim domom odpravimo peš, s kolesom ali na drug naravi in okolju prijazen način. Skupaj več kot 20 koncertov, ki si jih bomo v letošnji sezoni lahko ogledali v slovenskih hribih, je za obiskovalce povsem brezplačnih, vstopnino pa si prislužite z zdravo urico v gojzarjih ali kolesarskih čevljih ob premagovanju strmin, s čimer naredite uslugo tako svojemu zdravju kot tudi okolju. Saj veste – v hribih naj bodo elegantni vaši gibi, ne čevlji.

gremo-v-hribe, pivovarna-laško, aktual
Veseli smo, da se je velika večina obiskovalcev na Nanos odpravila peš
Sviglo Production

Laško Gremo v hribe – program letošnje, že 15. sezone

Po prvi polovici osvojenih hribov nas letos čakajo še tri čudovite hribovske destinacije, kjer nas bodo spremljali slovenski estradniki in glasbeniki, ki bodo poskrbeli za odlično vzdušje:

Dom na Šmohorju (sobota, 13. julij 2024): Saša LenderoDejan Dogaja Band in Gadi.

Dom na Uršlji gori (sobota, 10. avgust 2024): Alya, Marko Vozelj in Ansambel Juhej.

Planica (sobota, 31. avgust 2024): Nuša DerendaAndrej Šifrer in Slovenski zvoki.

gremo-v-hribe, radio-aktual, nagradna-igra, pivovarna-laško-union, laško
15. sezona Laško Gremo v hribe bo LEGENDARNA!
Gremo v hribe

Laško Legende in legendarne slovenske znamke

Poleg izjemnih glasbenih izvajalcev bodo pod okriljem legendarne znamke Laško letos v hribih z nami tudi mnoge slovenske legende z različnih področij delovanja, ki so nam Slovencem s svojim ustvarjanjem in udejstvovanjem pustile trajen in neizbrisen pečat, za kar se jim bomo na vrhu hriba skupaj družno zahvalili. Na Šmohorju se nam bodo pridružili še predstavniki SloSki z domačim zastavonošo iz olimpijskega Pekinga 2022, deskarjem na snegu Rokom Margučem.

V hribih tudi letos ne manjkajo legendarne pumparice, ki se jim je pridružil še unikaten kultni Alpinin gojzar Laško Gremo v hribe, pohodniki pa lahko na vrhu testirajo tudi Elanova nova, inovativna in okolju prijazna električna kolesa. 

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-lasko
Par Alpininih unikatnih retro usnjenih gojzarjev Laško Gremo v hribe bo tudi na Šmohorju dobil novega lastnika
Sviglo Production

GVH NANOS 2024 (82).jpg
Elanovo e-kolo Mantis je tokrat preizkusil tudi aktualovec Matjaž Korošec!
Sviglo production

Skozi zabavo skrbimo tudi za naravo!

Gibanje Laško Gremo v hribe s seboj vseskozi nosi tudi poslanstvo trajnosti in družbene odgovornosti. V skrbi za ohranjanje narave neokrnjene tudi za naslednje rodove, so na vseh dogodkih že leta v uporabi posebni kozarci za večkratno uporabo iz recikliranih materialov, letos pa je na pobudo in pod okriljem Pivovarne Laško ter partnerjev v življenje stopil nov, edinstven naravovarstveni projekt Laško Bivak za bele vrhove. V letošnji sezoni tako v slovenskih hribih in dolinah zbiramo prazne pločevinke, recikliran aluminij pa bo nato prihodnje leto, ob 200-letnici Pivovarne Laško, uporabljen pri izdelavi in postavitvi treh novih bivakov v slovenskem visokogorju. Vaša zabava danes pomeni zavetje jutri. In vsaka pločevinka šteje!

Več o akciji si lahko preberete TUKAJ.

gremo-v-hribe, radio-aktual, nagradna-igra, pivovarna-laško, laško
Zbirali bomo pločevinke za postavitev treh bivakov v slovenskih gorah!
Pivovarna Laško

16.jpg
Tudi na Nanosu so se obiskovalci pomerili v športnem recikliranju pločevink!
Sviglo production

V hribe na potep z Leo

V letošnji sezoni se nam je v hribih pridružila tudi priljubljena voditeljica Lea Mederal Gams, ki jo hribolazci gotovo poznate iz oddaje "Potep z Leo" na Aktual TV in TV Veseljak Golica. Lea bo pred vsakim pohodom povabila enega od estradnikov, ki bodo nastopali na naših vrhovih, da se ji pridruži na poti do nove točke. Njene oddaje bodo tako vedno polne zanimivih posameznikov in zgodb iz zaodrja njihovih življenj.

lea dejan.png
V torkovi oddaji Potep z Leo na Aktual TV je z voditeljico dobrote na Šmohorju okušal domačin in prvi ambasador Laškega Dejan Dogaja.
Potep z Leo

Z 12 žigi do laskavega naziva ambasador "Laško Gremo v hribe"!

Akcija "Laško Gremo v hribe" ponuja tudi izjemno priložnost, da postanete ambasador tega vseslovenskega gibanja. Ambasadorji gibanja Laško Gremo v hribe so za svoj trud pri premagovanju višinskih kilometrov skozi spomladansko-poletno sezono nagrajeni s čudovitimi razgledi in nepozabnimi izkušnjami, poleg tega pa so na koncu deležni še praktičnih daril in drugih prednosti ter ugodnosti.

Lanski ambasadorji so na zaključnem dogodku poleg diplome in pohodniških palic dobili tudi priložnost ogleda uvodne tekme slovenskih košarkarjev na svetovnem prvenstvu kar s strehe planiškega nordijskega centra. Pivovarna Laško pa je zanje januarja letos v Laškem pripravila smeha, glasbe in dobre zabave poln ekskluziven dogodek, na katerem so prvi izvedeli za lokacije in nastopajoče v novi, 15. sezoni Laško Gremo v hribe.

Do tega laskavega naziva pridete tako, da zberete 12 žigov s slovenskih hribov – vsaj 5 z letošnjih dogodkov Laško Gremo v hribe, ostalih 7 pa poljubno s seznama vrhov Zlatorogove transverzale ponosa ali drugih hribov.

Skupaj ustvarjamo nepozabne spomine

radio-aktual, gremo-v-hribe, pivovarna-lasko
Pivovarna Laško vas z druščino Aktuala in Veseljaka vabi še na domači Šmohor nad zibelko piva in cvetja.
Sviglo Production

Pivovarna Laško skupaj z Aktualom in Veseljakom vabi, da se pridružite akciji "Laško Gremo v hribe" in doživite čarobnost slovenskih vrhov. Ne zamudite priložnosti postati del tega edinstvenega dogodka, ki povezuje ljudi, naravo in zabavo.

Splošni pogoji

Videogalerija

Fotogalerija