TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

10:06

TRAG U BESKRAJU

OLIVER DRAGOJEVIC

9:56

TI SI MI U KRVI

ZDRAVKO COLIC

9:52

JUTRO DONOSI KRAJ

VESNA PISAROVIC

9:49

KRALJEVI ZABAVE

JASMIN STAVROS & BARABE

9:43

KADA ZENE TULUMARE

JOLE

9:38

ISTI KA I TI

JURE BRKLJACA & DINO PETRIC

9:35

LE ZAKAJ SI ZALOSTNA

101KA BAND

9:28

BOZE SACUVAJ FAMILIJU

IVANA KOVAC

9:25

GENIJALNO

NINA DONELLI & TARAPANA BAND

9:22

NASA PJESMA

SANDI CENOV

07. 06. 2024 14:25 | Promocijsko sporočilo

Piknik seznam

Ugotovi, kaj se nahaja na našem piknik seznamu in osvoji lepo nagrado!

Uganite naš piknik seznam in se potegujte za lepe nagrade! Foto: RA

Organizacija piknika ni mačji kašelj, saj so hrana, pijača in ostale nujnosti v celoti odvisne od našega nakupovalnega seznama. Ob številnih stvareh, ki se na njem znajdejo, se namreč z lahkoto zgodi, da kaj pozabimo. Da pa na vašem naslednjem pikniku slučajno res ne bo manjkala kakšna nepogrešljiva dobrota, bomo na Aktualu z zabavno igrico skupaj trenirali pisanje piknik seznama!

Vsak dan, od ponedeljka, 10. 6. do petka, 14. 6., bomo na Aktualu sestavili seznam 5 stvari, ki ne smejo manjkati na pikniku. Vaša naloga je, da pokličete na našo tajnico, ter nam na 051 70 80 90 naštejte 5 stvari, za katere mislite, da so na našem seznamu.

Vsak dan, od ponedeljka do petka bomo nagrado podelili tistemu, ki se bo našemu seznamu najbolj približal. V kolikor bo sodelujočih z maksimalnim številom pravilnih odgovorov več, bomo nagrajenca izžrebali. Od ponedeljka, 10. 6. do četrtka, 13. 6. bomo vsak dan enega zmagovalca nagradili z darilno kartico Spar v vrednosti 40 €, v petek pa bo zmagovalec izziva prejel darilno kartico Spar v vrednosti 300 €

Spremenite klasičen piknik v gurmansko doživetje z izdelki Spar!

nagradna-igra, spar, piknik, aktual
Spremenite navaden piknik v gurmansko doživetje za vse povabljene!
Spar

Pikniki so idealna priložnost za uživanje v naravi in prijetni družbi, pa tudi za preizkušanje novih okusov. Mesni žar je nepogrešljiva klasika, ki jo lahko vedno začinite po svoje, bodisi z začimbami ali v prenesenem pomenu. Dovolite si okusiti različne vrste jedi. Poleg morskega žara preizkusite tudi odlične vegetarijanske in veganske poslastice na žaru, ki vam bodo odprle nove dimenzije okusov.

Privoščite si večno klasiko z mesnim žarom

Sočne pleskavice, slastni čevapčiči, vabljive klobasice in okusna nabodala … Vse naštete dobrote so sinonim za dober žar. A kaj, ko se meso tako rado prilepi na površino. Rešitev je krompir! Prerežite ga na polovico, vanj zapičite vilico in s prerezano stranjo premažite že razbeljen žar. Toplota žara bo sprostila škrob iz krompirja, ki bo ustvaril učinkovit naravni ‘premaz’ proti sprijemanju. In peka se lahko prične!

Mesni žar je klasika, vendar lahko tudi pri tem poskrbite za raznolikost. V Sparovi liniji Spar BBQ lahko izbirate med različnimi vrstami pakiranega mesa, ki je že marinirano in pripravljeno za žar. V Sparovi mesnici pa najdete več kot 20 sveže pripravljenih in po lastni recepturi začinjenih izdelkov Spar BBQ.

nagradna-igra, spar, piknik, aktual
Za peko na žaru so primerne vse vrste rib, pa tudi morski sadeži.
Spar

Naj vas vonj morskih dobrot z žara popelje na morje

Ljubitelji rib in morskih sadežev boste navdušeni nad morskimi dobrotami z žara. Za peko na žaru so primerne vse vrste rib, pa tudi morski sadeži. Ste že poskusili mariniranega lososa na žaru? Da vam nežno meso med peko ne bi razpadlo ali se prilepilo na površino, zložite na žar približno pol centimetra debele rezine citrusov. Nanje položite ribo in jo specite, kar bo njenemu okusu dodalo tudi piko na i. Še lažje bo, če boste za peko uporabili mrežo za ribe, ki jo najdete v Sparu med izdelki za piknik Barbecue. V Sparovi ribarnici pa vas čaka bogata ponudba rib in morskih sadežev. Izbirate lahko med očiščenimi ribami in fileji brez kosti, očistijo pa vam tudi izbrane ribe.

nagradna-igra, spar, piknik, aktual
Kdo pravi, da so dobrote z žara rezervirane le za mesojedce?
Spar

Vegetarijanske in veganske poslastice na žaru, ki jih obožujejo tudi mesojedci

Vegetarijanskega piknika ni brez zelenjave na žaru. Na Sparovem oddelku sadja in zelenjave najdete široko izbiro sveže zelenjave. Da bo pojedina popolna, poleg pečene zelenjave ponudite sir na žaru, na primer zelenjavna nabodala s sirom na žaru. Izbirate lahko celo med siri za žar Spar BBQ, ki so na voljo kar v treh božanskih okusih.

Na žaru lahko poleg zelenjave popečete tudi sadje, na primer na žaru pečene breskve s sladoledom, ter seitan in tofu. Že nekaj časa pa so veganom in drugim ljubiteljem tovrstne prehrane na voljo veganski burgerji različnih okusov, veganski čevapčiči, veganske klobasice in vegansko mleto meso z okusom govedine. Poiščite jih med izdelki Spar BBQ.

Okusni dodatki za piko na i

Nepogrešljivo živilo na pikniku je tudi kruh, ki ga lahko ponudite kot dodatek jedem ali ga pomakate v različne pomake. Zato so v Pekarni Spar ustvarili odličen in zelo priročen Piknik kruh, ki ga lahko preprosto trgate na kose kar z rokami. Privoščite si ga ob mesnih jedeh, osvežujoči solati ali pa ga pomakajte v različne pomake, kot sta česnova omaka in pomaka iz avokada.

nagradna-igra, spar, piknik, aktual
Kuhajte, kar vam je najbolj pri srcu!
Spar

Po dobrote za žar vedno v Spar

Žar je ‘sestavina’, ki vsaki, celo povsem navadni jedi, doda značilen okus žara in s tem pričara nove kombinacije okusov. Zato se ne omejujte le na navadne ‘piknik jedi’, temveč si dovolite preizkusiti več. Okušajte klasične mesne dobrote, eksperimentirajte z vegetarijanskimi in veganskimi recepti, privoščite si sveže ribe in morske sadeže ter okusne sočne omake in pomake. Recepte za različne jedi na žaru poiščite tukaj.

Da bo piknik čim bolj prijazen do narave, postrezite hrano in pijačo iz okolju prijaznih krožnikov, kozarcev, pribora in slamic za enkratno uporabo. Našli jih boste med Sparovimi izdelki za piknik Simpex, ki so ekološki, zato boste z njimi poskrbeli za čisto okolje in imeli čisto vest. Široko ponudbo izdelkov za piknik poiščite v trgovinah SPAR in INTERSPAR, kjer vas poleg pestre izbire vedno čakajo tudi ugodne cene.

nagradna-igra, spar, piknik, aktual
Preizkusite AI načrtovalec piknikov!
Spar

Organizirajte popoln piknik z načrtovalcem piknikov AI

Ste na piknik povabili goste, ki prisegajo na meso, pa tudi vegetarijance ali vegane? Se sprašujete, kaj in koliko hrane nakupiti, da boste ustregli vsem okusom in da je bo dovolj za vse? Spoznajte AI načrtovalec piknikov Vsezapiknik.ai. Orodje deluje tako, da vam poleg klasičnih predlogov na podlagi izbranih preferenc ponuja inovativne ideje za piknik jedi, med katerimi lahko najdete tudi vegetarijanske in veganske predloge. Le odgovorite na nekaj vprašanj, orodje pa vam bo ponudilo postopek priprave, nakupovalni seznam in ocenilo ustrezne količine. Nakup lahko opravite v fizični trgovini ali na SPAR ONLINE, kjer vam naročeno dostavijo na dom ali pa kar na piknik lokacijo.

Splošni pogoji