TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO

1:38

VOLARE (NEL BLU DI PINTO DI BLU)

GIPSY KINGS

1:34

RUJNO VINO

ZLATKO PEJAKOVIC

1:31

NA TVOJIM USNAMA

PRAVILA IGRE

1:28

TI SE LJUBIS (NA TAKO DOBAR NACIN)

BAJAGA & INSTRUKTORI

1:24

DANAS SAM LUDA

JOSIPA LISAC

1:22

VALENTINO I RENATO

NOVI FOSILI

12. 05. 2023 15:04 | A.D

GREMO V HRIBE

Poznate hribovski bonton? Prinese vam lahko lepe nagrade!

Gremo v hribe Foto: RA

Slovenci smo pravi hribolazci, ki se na sončno sobotno dopoldne radi povzpnemo na bližnji kucelj. Pa se znamo v hribih tudi primerno pozdravljati? To bomo preverjali v novi Aktualovi nagradni igri. Vsak dan, od ponedeljka 15. 5., do petka 19. 5., bomo v eter poklicali enega poslušalca, ki se bo moral na klic oglasiti s stavkom "Gremo v hribe".

Za sodelovanje v nagradni igri nam od sobote 13. 5., do petka 19. 5., na telefonsko številko 041 309 300, pošljite SMS z vsebino "AKTUAL GREMO V HRIBE".

Vse, ki se bodo na klic oglasili s pozdravom "Gremo v hribe", bomo nagradili z darilnim paketom laško, ki vsebuje: 1x majica Gremo v hribe, 1x bon za hrano in bon za pijačo na dogodku, 24x Laško 0,0. (Nagrado prevzamete na sedežu Radia Aktual, na naslovu Papirniški trg 17, 1260 Ljubljana – Polje).

NAJVEČJI SLOVENSKI POHODNIŠKI DOGODEK – ŽE 14. LETO

Tako je. Tudi letos bomo, že štirinajsto leto zapored, osvajali vrhove v sklopu gibanja Gremo v hribe. Preživljanje časa v naravi in "hribolazenje", je nam Slovencem zapisano v krvi, zato je projekt Gremo v hribe skozi leta postal več kot le dogodek. Dogodek, ki ga podpira tudi Planinska zveza Slovenije, je postal je simbol gibanja, spoštovanja do narave, hribov in predvsem povezanosti, ki jo čutimo v svoji narodni zavesti. Nič ni lepšega, ko po napornem vzponu na vrh hriba s polnimi pljuči vdihnemo svež zrak in se za trenutek izgubijo vse naše skrbi. In tudi letos bomo v sklopu tega, čudovitega projekta, iskali tisti občutek brezskrbnosti.

Prvi vzpon letošnje akcije Gremo v hribe nas čaka že 20. maja, hribovska zgodba pa se bo skupno odvijala na šestih lokacijah vse do 26. avgusta, ko bomo v Planici spočili svoje noge in se s ponosom ozrli na vse vrhove, ki smo jih premagali in na vse prijateljske vezi, ki smo jih vmes spletli. Skupno bomo obiskali 6 vrhov, kjer bomo z ekipama Radia Aktual in Radia Veseljak poskrbeli za pravo hribovsko vzdušje! Seveda pa se je za v hribe potrebno primerno obuti in obleči, zato bomo veseli vseh, ki se boste na pot podali v gojzarjih in pumparicah, ki so skozi vsa ta leta postale pravi simbol gibanja Gremo v hribe. Veselimo se, da bomo skupaj z vami premagovali klance in veselo vriskali na poti do vrha!

6 DOGODKOV, 18 KONCERTOV

Utrujenost po napornih vzponih bo kmalu izzvenela, saj nas bodo na vsakem dogodku na noge ponovno dvignili kar trije koncerti velikih slovenskih izvajalcev, med katerimi bodo tudi Modrijani, ČukiSaša Lendero, Dejan Dogaja, in drugi. Vsi, ki se nam boste pridružili na vseh 6 dogodkih, boste tako lahko uživali v kar 18 koncertih priznanih glasbenih izvajalcev, ki vas po napornem "hribolazenju" zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih.

lasko_gvh-2023_www-nastopajoci_1170x600.jpg
6 dogodkov, 18 nepozabnih koncertov
RV

Za glasbeno vzdušje bo poskrbela seveda tudi Aktualova Galama, ki jo bo vodil nihče drug kot Dean on the Mike! Na dogodku se boste lahko družili tudi s Klemnom Bunderlo, Rudijem Siegerjem in ostalimi Aktualovci. Ob 12. uri do Ruške koče prideta tudi nogometaša NK Maribor, Marko Božić ter Aljaž Antolin. Poleg nepozabne glasbene zabave, bodo dogodki polni številnih zabavnih iger za vse generacije. Vsi vemo, da prazna vreča ne stoji pokonci, sploh pa se ne more povzpeti v hrib, zato bo na vsakem dogodku seveda poskrbljeno tudi za obilo dobre hrane in pijače. Tudi tokrat se boste lahko odžejali z osvežilnimi pijačami Pivovarne Laško – že na vrhu vas bodo prijazne hostese postregle z več kot dobrodošlo pijačo dobrodošlice – Laškim 0,0.

ZGODBO ZAČNEMO 20.5. NA RUŠKI KOČI

Gibanje Gremo v hribe začnemo v soboto, 20. 5. 2023, ob 10. uri, pri  , do katere bo potrebno premagati 1.250 metrov nadmorske višine. 

Z jeklenim duhom in dobro voljo smo hribovci neustavljivi, zato bodo dogodki Gremo v hribe potekali v vsakem vremenu.

Prva nepozabna hribovska zabava se bo torej že dogajala na nadmorski višini okrog 1.000 metrov kjer, kot veste, greha ni! Da pa boste prvi dogodek gibanja Gremo v hribe štartali tako, kot se spodobi, vam že prvi vzpon ponuja pravo glasbeno poslastico!

Na oder bodo namreč stopili Natalija Verboten, Dejan Dogaja in Modrijani! Zabava, ki je definitivno ni zamuditi, bo trajala vse do 14. ure popoldne. 

pivovarna-laško-union, gremo-v-hribe, radio-aktual
Glasbeni izvajalci, ki vas bodo 20. maja zabavali pri Ruški koči
RV

POSTANITE AMBASADOR LAŠKO GREMO V HRIBE, TER PREJMITE LEPE NAGRADE!

V kartončku »Gremo v hribe – Planinski dnevnik 2023« v obdobju 20. maj - 20. avgust 2023 zberete 11 različnih žigov. 4 na organiziranih dogodkih in 7 na poljubnih lokacijah s seznama Zlatorogove transverzale ponosa, sliko katerega v skladu s pravilnikom do 21.8. posredujete komisiji gibanja Gremo v hribe.

Udeležite se zaključnega dogodka 26. avgusta v Nordijskem centru Planica, kjer v kartonček zapečatite še dvanajsti, zadnji (obvezni!) žig in nato na dogodku uradno postanete ambasador gibanja in osebno (z lastnim kartončkom in ob predložitvi veljavnega osebnega dokumenta) prevzamete nagrado.

Kam pa po kartonček? Kartonček bo na voljo na prvem letošnjem dogodku (Ruška koča, 20.5.2023), nato pa v naslednjih dneh še v vseh preostalih planinskih kočah Zlatorogove transverzale ponosa.

Povabite prijatelje na pijačo in planinsko malico ter postanite del legendarne #gremovhribe skupnosti!

Se vidimo!

lasko_gvh-2023_www-spisek-lokacij_1170x600.jpg
Lokacije Zlatorogove transverzale ponosa
Pivovarna Laško Union

SPLOŠNI POGOJI