TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
TI - IVANA KOVAC
GLEJ V ŽIVO
SPORED

5:23

BEZ TEBE

OLIVER DRAGOJEVIC

5:19

LIPE OCI

TOMISLAV BRALIC & KLAPA INTRADE

5:13

ZAGRLI ME

ZELJKO BEBEK

5:10

TA VLAK

CUKI

5:07

DAO BIH STO AMERIKA [RADIO EDIT]

JASMIN STAVROS

5:02

SOKOLE

DRAZEN ZECIC

4:55

EVO NOCI, EVO LUDILA

VLADO KALEMBER

4:51

VOLIM OSMIJEH TVOJ

TOSE PROESKI & ANTONIJA SOLA

4:47

SANJAO SAM MOJU RUZICU

LETECI ODRED

4:44

LEJLA

HARI MATA HARI

02. 07. 2021 13:45 | M.H.

Aktualova morska kuhinja

Nagradna igra Foto: RA

Za letošnji poletni užitek smo na Aktualu izbrali pravi užitek iz morskih globin – slastne izdelke Eva!

Svoje užitke pa bomo delili tudi z vami, saj boste od 5.7. do 9.7. lahko spremljali okusne in domiselne ribje recepte, ki so jih Aktualovi voditelji pripravili z izdelki Eva! Vsak dan bomo na Facebooku Radia Aktual objavili en videoposnetek recepta, ki bo objavljen tudi spodaj v članku, vi pa nam boste na našo tajnico na 041 30 40 50 zaupali, kako naj se recept imenuje.

Vsak dan od ponedeljka, 5.7., do petka, 9.7., najbolj mamljiv naslov recepta nagradimo z okusnim paketom izdelkov Eva in Evino brisačo za na plažo. Izmed vseh sodelujočih pa v petek, 9.7., izžrebamo še glavnega nagrajenca, ki poleg paketa izdelkov Eva prejme še Intersport bon v vrednosti 100 EUR.

V petek, 9.7.2021 iščemo NASLOV MOJČINEGA RECEPTA, ki ga najdete spodaj! 

V četrtek, 8.7.2021 iščemo NASLOV KLEMNOVEGA RECEPTA, ki ga najdete spodaj! 

V sredo, 7.7.2021 iščemo NASLOV NIKINEGA RECEPTA, ki ga najdete spodaj! 

V torek, 6.7.2021 iščemo NASLOV JURETOVEGA RECEPTA, ki ga najdete spodaj! 

V ponedeljek, 5.7.2021 iščemo NASLOV ŽANINEGA RECEPTA, ki ga najdete spodaj! 

.

EVA - bogata in zdrava zakladnica ribjih izdelkov za pripravo okusnih sredozemskih jedi

Okusni, zdravi in naravni obroki sredozemske kuhinje prispevajo k vašemu zdravju, omogočajo ustvarjalnost pri pripravi jedi ter uživanje v najboljših plodovih narave in morja.

Eva, najbogatejša izbira ribjih izdelkov, ki so pripravljeni iz najkakovostnejših delov rib. Izdelki so bogati s polnovrednimi beljakovinami, ki vsebujejo esencialne aminokisline in minerale.

Pokukajte tudi vi v Evino bogato in zdravo zakladnico ribjih izdelkov ter spoznajte Evo, priljubljeno ribo iz pločevinke.

Eva izdelki, ki so jih Aktualovci uporabili v svojih receptih

Sardine v rastlinskem olju

eva, aktualova-morska-kuhinja
Eva sardine v rastlinskem olju
EVA

Zaradi beljakovin in omega tri maščobnih kislin jadranske sardele niso samo okusne, ampak tudi zelo koristne v vsakodnevni prehrani.

Ker so pripravljene na tradicionalno preprost način z dodatkom soli in izbranega rastlinskega olja, jih lahko uporabite za številne kulinarične kombinacije, in sicer testenine, solate ter pice.

JURETOV RECEPT - EVIN POLJUB JURETU

Sestavine:

250 g masla

1 Eva sardina v rastlinskem olju

1 žlica kaper

50 g kislih kumaric

50 g narezane čebule

½ žličke popra

1 strok česna

Priprava:

Maslo, zmehčano na sobni temperaturi, penasto vmešamo, dodamo oprane in narezane kapre, poper, čebulo in stisnjen česen.

Sardine odcedimo in jih skupaj z naribanimi kislimi kumaricami dodamo maslu.

Vse dobro premešamo in postrežemo na popečenem kruhu ali toastu.

.

1600x1200-f2b21938-64bc-11eb-9498-0242ac130010.jpeg
Juretov namaz
RA

Sardine z limono

eva, aktualova-morska-kuhinja
Eva sardine z limono
EVA

Dodatek limone tradicionalno pospeši prebavljivost posameznih živil, zato jo srečamo v številnih kombinacijah z ribami. 

Glede na to, da prispeva k svežini, je ta kombinacija sardel z limono idealna, ko si zaželite hranljiv, vendar lahek obrok. Ribe lahko jeste samostojno, v solatah ali iz njih pripravite tudi zahtevnejše jedi.   

ŽANIN RECEPT - ŠPARGLJI PO SARDINSKO

Sestavine:

150 g špargljev

Sol

1 žlica sladkorja

4 jajca

6 redkvic

1 žlica kaper

3 žlice olivnega olja

1 žlica limonovega soka

1 Eva sardina v rastlinskem olju z limono 

Priprava:

Očiščene šparglje skuhamo v vreli vodi, ki smo ji dodali sol in sladkor. Še hrustljave šparglje odcedimo in ohladimo pod mrzlo vodo. Nato jih narežemo na 5 cm dolge koščke.

Očiščene redkvice narežemo na rezine, trdo skuhana jajca pa damo v mrzlo vodo, da se lažje olupijo.

Na širok krožnik zložimo šparglje, trdo kuhana jajca in na rezine narezane redkvice, po vrhu pa razporedimo na polovico prerezane sardine.

Vse pokapamo z olivnim oljem, ki smo mu dodali limonin sok in kapre.

Postrežemo s popečenim kruhom.

Poletna solata.JPG
Žanina jed
RA

Tuna solata Mexicana

Mexicana.JPG
Eva
Eva

Priročna kombinacija že gotove solate, pripravljene za uživanje, omogoča kakovosten obrok v najkrajšem času. Mešanica z okusom Mehike vključuje najokusnejšo mehko tunino in raznovrstno zelenjavo, in sicer rdeči fižol, koruzo, papriko ter korenje.   

Kot pika na i je tukaj neizogiben čili, ki zagotavlja značilen nekoliko pekoč ugriz užitka. 

NIKIN RECEPT - NIKINI ČAROBNI OKUSI Z EVO

Sestavine:

150 g skuhanega riža

4 žlice olivnega olje

1 žlica narezanega petršilja

1 žlica limonovega soka

2x Eva tuna solata Mexicana 

Priprava:

Ohlajen skuhan riž damo v posodo in mu dodamo olivno olje, narezani peteršilj in limonov sok. Vse dobro premešamo in zraven vmešamo še Eva tuno solata Mexicana.

Za bolj pikanten okus lahko dodamo še čili ali pekočo papriko.

Party.jpeg
Nikina rižota
RA

Tuna fileti v rastlinskem olju

eva, aktualova-morska-kuhinja
Eva tuna fileji v rastlinskem olju
EVA

Sveži, ročno izbrani fileti tunine so na voljo v tej praktični pločevinki z odpiračem. Ker so brez kosti, so idealni za pripravo namazov, sendvičev ali solat, zato jih lahko uživajo tudi najmlajši.  

Z minimalno obdelavo tunina obdrži bogastvo okusov in hranljivost, saj so ohranjeni vsi pomembni minerali, kisline omega tri ter vitamini B-kompleksa. 

MOJČIN RECEPT - MOJČIN IN EVIN BIKINI PARTY

Sestavine:

4 srednje veliki paradižniki

200 g mozzarelle

3 mlade čebule

1 Eva tuna fileji v rastlinskem olju 

50 g črnih oliv

1 žlica kisle smetane

1 žlica limonovega soka

Za postrežbo: 4 žlice parmezana, narezanega na lističe, 2 žlici narezane bazilike

Priprava:

Paradižnike operemo, jim odrežemo zgornji del ter jih izdolbemo.

Mozzarelo narežemo na kocke, mlado čebulo na kolute, črne olive narežemo na koščke.

Evine tuna fileje, mozzarello, čebulo in črne olive dobro premešamo, dodamo malo limoninega sokain z nadevom nadevamo paradižnike.

Paradižnike posujemo po vrhu z lističi parmezana in baziliko.

Polnjeni paradižnik.JPG
Mojčina specialiteta
RA

Tuna fileti v oljčnem olju

eva, aktualova-morska-kuhinja
Eva tuna fileji v oljčnem olju
EVA

Ko se v eni pločevinki združi najboljše iz Sredozemlja, veste, da vas čaka vrhunsko kulinarično doživetje, ki zasluži vašo posebno pozornost.  

Najokusnejši fileti tuna v visokokakovostnem oljčnem olju prinašajo veliko užitka. 

Teknejo samostojno, v solatah, sendvičih ali brusketah, odlični so kot sopotnik na potovanjih ali izletih – uživajte v hitrem obroku, ne da bi se odrekli kakovosti.  

KLEMNOV RECEPT - PISANA EVA V POLETNI SRAJČKI

Sestavine:

1 rdeča ali rumena paprika

1 vijolična čebula

60 g koruze

200 g rdečega fižola

100 g mozzarelle

Rdeč in rumen češnjev paradižnik

1 Eva tuna v oljčnem olju 

Sol

150 g grškega jogurta

1 – 2 žlici ajvarja

Priprava:

V posodo damo papriko, narezano na tanke rezine, dodajmo odcejen fižol, koruzo, narezano čebulo, na kocke narezano mozzarello in na polovico prerezane češnjeve paradižnike. Na koncu dodamo tuno in po potrebi posolimo. Nadev damo v tortiljo, zraven pa postrežemo grški jogurt, zmešan z ajvarjem.

eva-tuna, eva, aktualova-morska-kuhinja
Klemnove tortilje
RA

Splošni pogoji